• Mihai Centiu, reprezentantul Romaniei la Olimpiada

  Nascut pe 19 ianuarie 1996, Mihai Centiu schiaza de la varsta de 4 ani. Mihai este unul dintre cei mai promitatori schiori ai Romaniei, in palmaresul lui aflandu-se locul 5 la concursul international de copii Topolino si locul 10 la cursa FIS de la Pamporobo, Bulgaria. Anul trecut a reusit sa se califice la YOG 2012 (Olimpiada de Iarna a Tinerilor) care au avut loc luna trecuta la Innsbruck. Intors in tara, ne-a acordat un interviu despre experienta YOG si planurile de viitor.

  Skivirus
  : Mihai, esti primul roman care a participat la Olimpiada de Iarna a Tinerilor ( YOG ) la schi alpin. Spune-ne ce inseamna YOG si cum poate cineva sa ajunga sa participe ?
  Mihai Centiu: Pentru mine YOG a fost o olimpiada la fel de importanta ca una "mare" ca sa spun asa pentru ca acolo s-au aflat majoritatea celor care vor participa si la urmatoarele, cele pt seniori... La schiul alpin spre deosebire de alte sporturi nu s-au tinut calificari, iar organizatorii au ales tarile participante in functie de rezultatele seniorilor. In luna martie anul trecut am venit pe locul 8 la Campionatul Mondial de copii "Topolino" si de aceea eu am fost selectionat de Federatia de Schi si Biatlon sa reprezint Romania la YOG.

  Skivirus: La cate probe ai participat si cum a fost vibe-ul de acolo ?
  Mihai Centiu: Am participat la 4 probe: Super-urias, super combinata, slalom urias si slalom special. A fost o atmosfera placuta, calda si totul a fost foarte bine organizat.

  Skivirus: Care este proba la care ai evoluat cel mai bine?
  Mihai Centiu: La slalom urias locul 23.

  Skivirus: Cum ti se pare rezultatul? Care erau asteptarile tale?
  Mihai Centiu: Rezultatele sunt cele mai bune obtinute de Romania in ultimii 20 de ani la schi alpin la un concurs de acest nivel.

  Skivirus: Foarte bine! Avand in vedere ca a fost un eveniment pentru tineri, cum s-a distrat participantii dupa concursuri ?
  Mihai Centiu: In general nu aveai foarte mult timp liber dar mergeam sa ne sustinem, in functie de program, colegii de la alte sporturi sau sa vedem meciuri de hochei.

  Skivirus: Deci nu ai ajuns la nici o petrecere ?
  Mihai Centiu: Ba da a fost intr-o seara dar la 10 ne-au trimis la culcare. A fost discoteca de pe la ora 6 pana la 10 intr-o seara...

  Skivirus: Ce petrecere.... Si care sunt planurile tale pentru sezonul acesta ?
  Mihai Centiu: Am avut doua concursuri FIS in Poiana Brasov iar saptamana urmatoare plec inapoi in Italia la antrenament unde voi mai participa la cateva concursuri. Acolo voi sta toata luna martie si ma intorc in Romania candva intre 5 si 10 aprilie.

  Skivirus: Anul trecut parca nu ai participat la nationale. Anul acesta ajungi?
  Mihai Centiu: Nu nu ajung nici anul acesta.

  Skivirus: Ne-ar fi placut sa te vedem live, in actiune, mai ales ca probabil se vor tine pe partiile unde vor avea loc probele de la FOTE (Festivalului Olimpic al Tineretului European). Care sunt obiectivele tale pentru sezonul acesta ?
  Mihai Centiu: Anul acesta nu am niste obiective clare, dar vreau sa imi imbunatatesc cat mai mult punctajul FIS. Obiectivul meu este FOTE unde am sanse sa intru in primii 5 fiind si anul mare.

  Skivirus: Felicitari, iti tinem pumnii! Pentru noi schiul este o pasiune, si ma gandesc ca la fel este si pentru tine. Atunci cand nu esti la antrenament, intre fanioane, pe unde te dai?
  Mihai Centiu: Pentru mine schiul este mai mult decat o pasiune. Am ajuns la un nivel foarte inalt si pentru mine schiul ar putea reprezenta si vitorul. Majoritatea timpului ma antrenez, deci sunt ori intre fanioane ori la sala. Cand sunt pe munte si nu am antrenament imi place sa mai ies de pe partie si sa schiez in zonele neamenajate. Locul meu favorit pentru freeride este pe departe Sinaia. Nici in alte tari nu am intalnit locuri care sa imi placa mai mult.

  Skivirus: Sinaia ? Cum de tocmai Sinaia cand tu te plimbi prin statiuni mult mai mari?
  Mihai Centiu: Ai foarte multe variante pe unde poti sa faci freeride si nenumarate vai. Ma simt mai bine la Sinaia decat la Val Gardena sau Alta Badia.

  Skivirus: Si ai de gand sa participi si la concursuri de freeride?
  Mihai Centiu: Nu am timp sa ma pregatesc si pentru asa ceva dar ar fi o experienta interesanta iar daca voi avea ocazia, cu siguranta o sa incerc.

  Skivirus: Multumesc mult, imi pare bine ca am discutat! Bafta mai departe la concursuri!
  Mihai Centiu: Si voua va urez mult spor!
  alexoffroad and Tarra like this.
  SEO by vBSEO