• Salewa Taos 28 PRO - inca un castigator al ISPO Awards

  Printre castigatorii ISPO Awards, la categoria Accesorii a fost selectat ca si castigator rucsacul Salewa Taos 28 PRO.

  Modelul acesta este parte a unei colectii noi, sau am putea spune chiar a unei generatii noi, de rucsaci pentru freeride – avand un sistem inovator – Ride Fit.

  Analiza miscarilor in viteza facute de freerideri i-a condus pe cei de la Salewa in cautarea sistemului Ride Fit. Datorita acestuia, rucsacii se muleaza perfect pe spatele celui care ii poarta, si stau fixate pe tors chiar si la miscari foarte bruste sau la drop-uri.

  Forma si aspectul modelului Taos 28 PRO sunt foarte simple, dar functionale. Trebuie sa te uiti mai atent, mai de aproape, ca se descoperi capacitatile sale tehnice, si modul clar si ingenious de aranjare a lucrurilor in el.

  Pe spatele rucsacului gasim sistemul SAS – shock absorbing backsystem, care are rolul de a proteja in situatiile mai putin fericite ale unor cazaturi mai urate.

  Prin Tom Wilson – North, editor la Boardsport Source Magazine din Marea Britanie, juriul de la ISPO si-a motivat astfel decizia: “rucasul Salewa intruneste trei dintre cele mai importante functii: forma foarte reusita, functionalitatea si un design inteligent. Si aceste calitati in mod cert merita recunoastere”.

  Cand esti pe munte, si mai ales cand te indepartezi de partii, pregatirea iesirii are un rol foarte important. Usurinta cu care te misti, libertatea miscarilor, sunt aspecte care pot face diferenta intre o iesire de success si una chinuitoare.

  Specialistii de la Salewa vin in intampinarea noastra cu o noua tehnologie, care vrea sa ne asigure libertate deplina a miscarilor, chiar si atunci cand caram un rucsac plin. Aceasta tehnologie va fi gasite in sezonul urmator pe modelele Taos, Revelstoke si Verbier.
  Dupa ce tehnologiile Contact Fit, Motion Fit si Comfort Fit si-au facut datoria, acum trebuie sa incercam Ride Fit. Bretelele rucsacilor au o forma speciala, care parca “imbraca” umerii celui care ii poarta, fara a provoca dureri si fara senzatia aceea neplacuta de “taiere”. O centura elastica pentru fixarea pe solduri are rolul de a asigura o potrivire cat mai buna cu forma corpului. Sistemul de descarcare a greutatii se face simtit din plin atunci cand atasam pe rucsac o pereche de schiuri sau o placa de snowboard, iar povara acesteia este descarcata in zona pieptului, pe o suprafata mai larga.

  Printre functiile pe care nu le observe de la prima vedere sunt 3 sisteme diferite de atasare a schiurilor, un compartiment pentru lopata si sonda de avalansa, un compartiment special pentru ochelarii de schi, si inca multe altele.

  Salewa a acordat prioritate absoluta sigurantei, asa ca rucsacul are un compartiment de siguranta foarte mare, care poate fi accesat atat din spatele cat si din fata rucsacului. Intr-o situatie de urgenta, acest aspect poate fi foarte important.

  In plus, toate modelele din gama PRO au integrata o protectie de spate, certificata TUV si omologata la nivel european, cu cinci straturi, constituind sistemul SAS al Salewa.
  Este de mentionat ca modelele Taos si Revelstoke vor fi disponibile si in versiuni feminine, atat ca si culori, cat si ca dimensiuni specifice, si suntem siguri ca doamnele si domnisoarele le vor aprecia.

  Pentru situatiile in care trebuie sa carati schiurile in spate, sistemul Triple Fix ofera trei optiuni pentru prinderea acestora: diagonal sau paralel pe spatele rucsacului, sau clasica A-frame.


  Toate aceste descrieri nu fac decat sa ne creasca nerabdarea cu care asteptam sa punem in spate acesti rucsaci. Poate ca am mai auzit promisiunile pe care le face Salewa si in alte reclame sau in alte prezentari de rucsaci, dar credem ca oamenii care au fost in juriu la ISPO au vazut multe la viata lor, si stiu sa faca diferenta cand vad un produs deosebit. Speram sa fie disponibili si in Romania in sezonul viitor, si sa ii putem incerca.

  sursa foto: Salewa
  AdrianBHC likes this.


 • ReclamaSEO by vBSEO