• Sarah Burke: 1982 - 2012

  Fiecare sezon aduce vesti placute, dar si vesti neplacute. De data asta nu mai este vorba de bigmountain, de freeride, cliff jumping, base jumping sau alte derivate extreme ale schiului. Este vorba de freestyle. Lumea freestyle-ului este in doliu de ieri, de cand Sarah Burke (1982 - 2012) si-a luat schiurile si a plecat in ceruri sa se dea alaturi de ingeri. Din pacate, un chip realmente angelic, mereu zambitor si plin de energie, nu va mai aparea pe scena freestyle-ului.


  Tragedia a survenit pe 10 ian 2012 pe Eagle Superpipe din Park City Mountain, unde Sarah se antrena pentru competitiile ce aveau sa urmeze. Se pare ca in urma accidentarii, Sarah a suferit o ruptura a uneia din cele patru artere vertebrale importante care alimenteaza creierul cu sange. Imediat dupa accident, Sarah a facut stop cardiac si a fost mentinuta in viata cu ajutorul interventiei paramedicilor. Dupa mai multe interventii chirurgicale, au fost constatate daune ireversibile ale creierului si dupa 9 zile, la ora 9:22AM Sarah a decis sa puna schiurile in rastel pentru eternitate.

  Din palmaresul lui Sarah amintim:- multiple medalii de aur la X-Games;- medalie de aur la Women's Halfpipe la Winter X-Games Aspen si Colorado;- medalie de aur la Euro X-Games Tignes, Fance; - castigatoare la sectiunea "Best Action Sport Female Athlete" in cadrul premiilor ESPY in 2001 si 2007;- nominalizata la sectiunea "Best Action Sport Female Athlete" in cadrul premiilor ESPN in 2011

  Pe Sarah, prima femeie care a aterizat un trick cu rotatie completa de 1080 grade, o puteti revedea in pelicula Propaganda (PBS), unde evolueaza pe "huge" rainbow-rails, face rotatii de 540 si back-flipuri cu mare usurinta.

  Odihneasca-se in pace!


 • ReclamaSEO by vBSEO