• Jamie Pierre (1973 - 2011)

  Este greu de scris o astfel de stire… Despre un om pe care l-am vazut in atatea filme, incat capatam senzatia ca il cunoastem putin, dar care, iata, ne-a parasit, pentru a merge sa schieze “dincolo” unde este vesnic pow.
  Matthew Jamison Pierre, cunoscut ca si Jamie Pierre, a murit pe 13 noiembrie 2011, in Snowbird, intr-o avalansa. Desi este cunoscut pentru aventurile sale pe schiuri, in acea zi Jamie Pierre se dadea pe snowboard, impreuna cu un prieten, in perimetrul considerat “inbounds” al statiunii, care nu era declarata ca fiind deschisa pentru schi / snowboard, inca. In mod normal, publicului nu i se permite accesul pana nu este declarata official deschiderea sezonului, si nici nu sunt facute controale pentru estimarea riscurilor de avalansa in zona.

  Din informatiile care au aparaut pana acum, se pare ca ei mai declansasera o mica avalansa inainte de cea fatala, dar au considerat apoi zona ca fiind sigura. La intrarea intr-un culoar Jamie a declansat ceea ce se numeste “slab avalanche”, care l-a antrenat in cadere peste 200 de metri, si l-a tarat peste o muchie stancoasa. Desi nu a fost total ingropat de avalansa, el a decedat din cauza leziunilor provocate in avalansa. Avea 38 de ani.
  Jamie Pierre a aparut in multe filme de schi produse de cele mai celebre case de productie, dar a devenit extreme de faimos in 2006, dupa ce a stabilit recordul pentru cea mai inalta saritura de pe o muchie stancoasa cu un “drop” de cca 78 de metri in Wyoming, in Grand Targhee. Echipa cu care filma a sapat ca sa il extraga de la aproape 4 (patru) metri de sub zapada, si singura leziune pe care Jamie a avut-o nu a fost in urma sariturii, ci in urma faptului ca un coleg l-a lovit cu lopata in buza atunci cand sapau dupa el. Intr-un interviu acordat la scurt timp dupa isprava, desi a declarat ca a facut tot ce a putut pentru a se asigura ca sunt intrunite cele mai bune conditii de siguranta, Jamie concluziona ca “as fi un mincinos daca nu as recunoaste ca am fost foarte, foarte, foarte norocos ca nu m-am accidentat. A fost o marja de eroare foarte mica. Era ori viata, ori moartea acolo.”


  In afara de drop-urile sale enorme, Jamie are si pasaje foarte frumoase de schi in filme cum ar fi Children of Winter (2008), Playground (2007), Off the Grid (2006) sau Cold Fusion (2001) de la Waren Miller. Sau in Under the Influence (2008), Anomaly (2006), Tangerine Dream (2005) sau Soul Purpose (2004) de la TGR. De asemenea a mai aparut in productia Focused (2003) de la Matchstick si in Corduroy (2006) de la Rage Films, ca sa enumaram doar cele mai cunoscute filme ale sale.

  Cam asa traia Jamie viata la maxim:

  Din pacate accidental fatal s-a produs dupa ce Jamie luase decizia sa nu isi mai asume riscuri atat de mari, si sa se concentreze mai mult asupra familiei sale – pentru ca isi dorea sa fie un tata bun.

  Nu sunt multe cuvinte de spus in plus, decat sa incercam sa nu uitam ca riscurile exista permanent pe munte, si sa trimitem un gand de consolare pentru familia lui Jamie.


  Adio, Jamie!


  Comentarii 3
  1. Avatarul lui john_dude
   Totul pana la urma este un hazard, indiferent cat de bun esti si ce fel de echipament folosesti.
   D-zeu sa-l odihneasca...

   Deja avem 2 stiri de genul pe prima pagina; nu mai vreau altele...
   john_dude
  1. Avatarul lui tighyxu
   R.I.P. Jamie
   tighyxu
  1. Avatarul lui Fox
   Ce e cel mai nashpa la faze de genul asta.....e ca le arat prietenilor, copiilor, cunoscutilor, cat de tare este un tip, o tipa, cineva, si apoi....cand aflu ce se intapla cu acel cineva(ca e Osman, Gayardon, Shane....) pe care il admir, parca simt o sfarseala in mine, si sunt debusolat, ce o sa le zic, ce o sa le spun.....uite-l pe cel mai tare care a facut asta, si apoi ce sa le zic, ca a murit...../ tare nasol e sentimentul....si doamne cati sunt, inca, in viata, Dumnezeu sa-i aiba in paza!
   Fox

 • ReclamaSEO by vBSEO