• In rolurile principale ale filmului "Reset and Move on" powered by Airwaves, partea 3 - Bogdan Boja (Bubulu)

  Putin inainte dar si dupa lansarea Airwaves și Bivuac Media a peliculei “Reset and Move on” - al doilea documentar din seria dedicată sporturilor extreme, inceputa anul trecut cu “What Is Extreme?” am inceput si o serie de mini-interviuri cu protagonistii peliculei. Am avut placerea sa luam cateva invataminte de la "domn' profesor" Trandafir (mini-interviu), apoi Vio ne-a impartasit cate ceva din spiritul tanar si rebel al unui snowboarder (mini-interviu Vio), iar acum a venit randul sa ii dam cuvantul unui lup al Bucegilor, un adevarat aventurier si anume Bogdan BOJA a.k.a (asa cum il stie mai toata lumea) Bubulu.
  Her Bubulu...

  SkiVirus: Cum ai ajuns sa practici schiul ca pe un sport extrem? Cum ai facut trecerea de la practicarea “normala” a schiului catre extrem, ce te-a determinat?

  Bubulu: Nu practic schiul ca pe un sport extrem. Nu fac de fapt nici un sport ,,extrem,,. Daca vrei si mersul pe strada poti sa il faci ,,extrem,, daca mergi pe contrasens . Asa si cu schiul sau cataratul etc. Daca calculezi bine treaba nu are nimic extrem. Extrem este doar cand gresesti din vina ta, si te crezi mai zeu decat esti si tu de fapt esti un mut (vorba lui Ion). Pe vremuri in Busteni nu prea era o delimitare clara ski on piste/of piste, invatai evident pe partie dar apoi mergeai pe vai, la inceput pe vai usoare si primavara pe firn ca mai apoi sa treci la next level iarna pe gheata, pudra, crusta pe vai inclinate. Nu am avut o determinare anume pur si simplu este un mod de viata sa schiez prin boscheti .  SkiVirus: Dintre toate locurile pe unde ai ajuns sa practici sportul preferat, care este favoritul tau? Ce te-a impresionat / ti-a placut acolo?

  Bubulu: Cel mai mult imi place sa schiez in Bucegi si Baiului, pentru ca aici este ,,acasa,,. Altfel afara imi place foarte mult zona La Grave, poate datorita faptului ca exista acolo culoare care sunt asemanatoare cu cele din Bucegi evident la alta scara, dar au ceva comun. Ca si vai din Bucegi preferate mele sunt Costila,Tiganesti si poate Bucsoiu datorita faptului ca ajung mai rar pe acolo. In La Grave culoarul Voute (cel cu rapelul) ramane favoritul meu . Ca loc La Grave este unul inca special cu un satuc aproape ciobanesc, pe gustul meu, unde simti inca mirosul de oaie sau capra departe de fitele si figurile marilor statiuni gen Deux Alpes aflate pe partea cealalta a muntelui.

  SkiVirus: Cand te uiti de jos la linia care vrei sa o dai lucrurile arat intr-un fel, iar cand ajungi sus, in capatul liniei, lucrurile parca nu mai seamana deloc... Cum iti alegi linia si cum faci analiza ei, atat de la linia de finish, cat si de la linia de start?

  Bubulu: Nu prea am treaba cu liniile , cu startul si finishul, ca nu am nici o treaba cu concursurile. Problemele mele sunt de alta natura: pleaca sau nu pleaca zapada?, cat de dura este gheata ?, pot toti cu care merg sa ajunga jos fara incidente ? etc. La un concurs te poti da peste cap, te poti lovi etc. dar mai greu sa mori. Din pacate statistica este dura cand schiezi in decembrie-martie pe vai, daca faci o gresala nu prea mai apuci sa o faci pe a doua. Si sunt foarte multi care au murit in avalansa sau care au cazut pe gheata cu consecinte fatale.

  SkiVirus: Cea mai frumoasa amintire legata de sportul asta?

  Bubulu: Greu de spus... am multe amintiri frumoase- pulvarul fara fund din Cerb sau de pe Malin sau Costila, pudra din Baiului printre copaci,pudra din La Grave din 2008, dar mai marcante sunt experientele cand am coborat culoare gen Costila pe gheata, da poate Costila pe gheata e cea mai frumoasa amintire, atunci te simti NEMURITOR, esti cu adevarat Ivan Turbinca care a bagat MOARTEA in ,,turbinca,,. Oricum pe anul asta cea mai frumoasa amintire o am cand am coborat cu taicutu Soso pe Costila, pe alternanta aia diabolica de gheata-crusta-pudra.

  SkiVirus: Daca ar fi sa pleci la o tura de schi in Alaska, pe cine ai lua cu tine ?

  Bubulu: Pe taicutul Soso, dar nu Alaska e pe gustul meu, mai degraba as merge in Caucaz sau Himalaya (Cho Oyu). In rest nea Fane, Dinutu, Cristi, Sasa etc. au bani sa mearga fara sa ii iau eu , ne putem vedea acolo ...Oricum nu as merge fara prietena mea...Geo care are experienta multor varfuri din Alpi si Africa la urcat. Sa se dea la vale o sa aiba timp sa mai rafistoleze problema, pana o sa ajunga cineva sa imi dea bani pentru treaba asta

  cam asta este.
  bafta. Bubulu.


  Comentarii 1
  1. Avatarul lui Fox
   Home sweet home, felicitari Bubu'!!!
   Fox  SEO by vBSEO