• In rolurile principale ale filmului "Reset and Move on" powered by Airwaves, partea 1 - Ion Trandafir

  Se pare ca nu mai avem mult de asteptat pana vom vedea filmul "Reset and Move on" - powered by Airwaves, despre care va anuntam aici.

  Am vazut déjà trei teasere care faceau mai mult decat sa prezinte imagini – spuneau cate o poveste. Si ne-am gandit ca ar fi o continuare fireasca sa incercam sa ii cunoastem mai bine pe protagonistii acestor episoade, si sa incercam sa ne strecuram in cate un cotlon al mintii lor atunci cand ei se pregatesc sa faca ceea ce stiu ei mai bine.

  Incepem aceasta serie cu protagonistul celui mai recent teaser, cel dedicat schiului freeride, si anume Ion Trandafir, rider Movement - Columbia - TSG. Dupa o serie de proiecte individuale, iata ca il regasim pe Ion alaturi de George Stroie a.k.a Bivuac si de Airwaves, impreuna cu alti cativa cativa oameni cheie care imping mai departe limitele sporturilor de iarna. Poate ca nu ar avea nevoie de inca o prezentare, dar cei care doresc sa afle “specificatiile tehnice” le pot gasi aici, sau chiar pe site-ul lui Ion.

  Noi i-am adresat cateva intrebari care ne stateau pe limba de ceva vreme:

  Skivirus: Cum ai ajuns sa practici schi / freeride ca pe un sport extrem? Cum ai facut trecerea de la practicarea “normala” a schi / freeride catre extrem, ce te-a determinat?
  Ion Trandafir: Asta vreau sa o clarific de la inceput: nu ii nici un sport extrem. Sport extrem ii unde daca ai comis-o esti mort sau imobilizat in spital multe luni. Nu-i cazul aici. Este un sport frumos, unde tocmai echilibrul mental si interpretarea corecta a actiunilor tale conteaza cel mai mult si te fac sa termini de cele mai multe ori coborarile in siguranta deplina. Asta cu extremul extrapolat la orice sport e o inventie a televiziunilor si ziarelor care vor sa vanda cu orice pret.

  M-a determinat sa trec (cu totul) de la schi de partie la schi off-piste faptul ca:
  1. imi placea sa parcurg pante nerepetitiv
  2. ca nu trebuia sa ma dau printre toti figurantii de pe partie
  3. schiul ca sport de competitie in Romania nu mai avea nici un viitor

  Skivirus: Dintre toate locurile pe unde ai ajuns sa practice sportul preferat, care este favoritul tau? Ce te-a impresionat / ti-a placut acolo?
  Ion Trandafir: Is mai multe: Balea ramane dragostea mea, Ciubotea e un loc unde doar eu ma dau in Romania si asta ma face fericit, Bansko era excelent pana sa cada prada turimului industrial si Saint Francois Longchamp pentru ca ii un loc pe care il stiu bine si, de asemenea, nu ii aglomerat.

  Skivirus: Cand te uiti de jos la linia care vrei sa o dai lucrurile arat intr-un fel, iar cand ajungi sus, in capatul liniei, lucrurile parca nu mai seamana deloc... Cum iti alegi linia pentru un concurs si cum faci analiza ei, atat de la linia de finish, cat si de la linia de start?
  Ion Trandafir: Asa e. Trebuie sa ai destul schi in picioare. Trebuie sa iti alegi repere de jos, sa le memorezi si apoi sa le regasesti la start. Multe lucruri (mai ales profunzimea, daca nu ai 2 unghiuri) se modifica sus. Asta ca vedeti ca dau foarte tare anumiti rideri pe anumite run-uri nu tine numai de priceperea lor.
  Foarte multi cunosc muntele bine dinainte, cum eu cunosc fiecare colt din Balea, asa cunoaste un rider de FWT fiecare loc din Cham, Verbier etc. Desfasurarea acestor concursuri e mult mai pragmatica decat se vede. Sa nu se amageasca cei care se uita ca totul e o poezie si cei care se dau sunt super eroi. Sunt doar schiori foarte buni care fac totul ca sa cunoasca dinainte liniile, in cele mai mici detalii

  Skivirus: Cea mai frumoasa amintire legata de sportul asta?
  Ion Trandafir: Sunt prea multe si imi aduc multa bucurie. Imi amintesc cu placere de concursurile la care am mers bine, dar am si amintiri deosebite de la turele solo pe foci si dat la vale linii frumoase in Bucegi sau Fagaras.

  Skivirus: Daca ar fi sa pleci la o tura de schi / snowboard in Alaska, pe cine ai lua cu tine ?
  Ion Trandafir: un schior puternic: Sorinel Parau  Comentarii 2
  1. Avatarul lui Fox
   Super fain....da-i tare inainte cat te tine, ca de gandit , gandesti bine!
   Fox
  1. Avatarul lui popika
   De mult asteptam un punct de vedere in legatura cu alegerea liniei, alegerea reperelor si recunoasterea lor de la start, unde lucrurile pareau cu totul diferite....Multam mult, Ion!
   popika  SEO by vBSEO