• Ultimele curse ale anului

  Partiile din Semmering (Austria) si Bormio (Italia) au gazduit ultimele curse de schi alpin din 2010. A fost o etapa atipica in Cupa Mondiala, cu 3 curse in mijloc de saptamana.
  Fetele au avut un slalom si un slalom urias la Semmering, langa Viena, in timp ce baietii au fost la Bormio pentru o coborare clasica.
  Partia de la Semmering nu este foarte atragatoare, semanand mult cu Clabucetul de la Predeal, insa austriecii au stiut sa transforme concursul intr-un adevarat spectacol.
  Prima proba a fost cea de slalom urias. Tesa Worley a avut cea mai buna alunecare in portiunea superioara, mai plata, unde a avut o pozitie deosebit de joasa. In mansa a doua a avut o evolutie identica, castigand a treia cursa din acest sezon.
  Pe locul doi a venit Maria Riesch. Gandind in perspectiva, cred ca Marele Glob de Cristal ii apartine sezonul acesta. Maria a inceput sa mearga din ce in ce mai bine la toate probele, ea reusind in aceasta saptaman doua locuri doi dupa doua manse secunde de vis.
  O remarca speciala pentru Liz Goergl, care, desi cu dureri la genunchiul drept, a fost la 7 sutimi de podium.
  Pentru ca spectacolul sa fie garantat, slalomul a avut loc in nocturna. A fost un concurs cu doua evolutii de vis: cea a lui Marlies Schield din prima mansa si cea a Mariei Riesch din partea a doua. A castigat Marlies, care incet incet se apropie de forma de acum cativa ani, in timp ce Maria a terminat pe doi. De mentionat ca, in mansa a doua, Marlies a plecat cu avantaj de 2.40 sec si a terminat cu doar 32 de sutimi.
  La Bormio nu am mai avut gheata de acum doi ani dar asta nu inseamna ca a fost o cursa usoara. Cam toti coboratorii pareau terminati fizic dupa ce treceau linia de sosire. Cateva decalaratii interesante gasiti aici: http://radusavin.wordpress.com/2010/...col-pe-partii/
  Am vazut cateva evolutii extraordinare, incapand cu cea a lui Christof Innerhofer, genial in portiunea mediana. Cu o zi inainte o revazuse de zeci de ori, pe inregistrarea video.
  Remarcabil a fost si Bode Miller care a rezistat pana aproape de final. Daca traseul era mai scurt cu 5 porti castiga probabil.
  Asa a invins veteranul Michael Walchhofer, care devine singurul coborator care castiga de trei ori pe partia de la Bormio.
  A fost si un accident urat. Canadianul Louis Pierre Helie a cazut la antrenamentul de ieri si a fost transporat cu elicopterul la spitalul din Innsbruck. Are un traumatism cranian, la fel ca Serban Huidu care a suferit si el un grav accident la schi. Astazi au cazut Klaus Kroell si un alt canadian, Robbie Dixon. S-au ridicat pana la urma, dar spagatul lui Klaus ne-a dat ceva emotii.
  Articolul complet aici
  Foto: Demi


 • ReclamaSEO by vBSEO