• 2011 Freeride World Tour

  Sub motto-ul "cei mai buni rideri pe cei mai buni munti reuniti in cea mai tare competitie de freeride" (stim ca suna aiurea traducerea, dar o lasam mai moale cu englezismele), se aliniaza pe grila competitiilor spectacol din sezonul ce urmeaza. Cea de a4a editie se anunta si mai interesanta decat cele 3 precedente avand in vedere valoarea riderilor care au inceput sa adune puncte.


  Etapele editiei, 6 la numar pentru acest sezon (in crestere de la 4 etape in sezonul trecut) vor fi:
  - Chamonix-Mont-Blanc - France - 22 ianuarie, masculin si feminin, ski si snowboard
  - Engadin St.Moritz - Switzerland - [COLOR=Red]30 ianuarie, masculin, ski si snowboard
  - Kirkwood - USA - 25 februarie, masculin si feminin, ski si 5 martie feminin snowboard
  - Sochi - Russia - [COLOR=Red]5 martie, masculin, ski si snowboard
  - Fieberbrunn - Austria - 12 martie, masculin, ski si snowboard
  - Verbier - Switzerland - 19 martie, finalele

  De notat mentinerea in calendar a etapei de la Sochi, in Rusia, care si-a facut debutul in FWT sezonul trecut. Ecourile au fost pozitive, calitatea organizarii si atentia acordata evenimentului au facut organizatorii sa doreasca intoarcerea in aceasta statiune si in 2011.

  Iata ca dupa ce a fost o etapa clasica in Freeride World Qualifier cativa ani, concursul Big Mountain Fieberbrunn isi castiga locul meritat de drept intre etapele Freeride World Tour.

  Bineinteles ca nu vor lipsi nici etapele de calificare FWQ unde se va face trierea. Pentru sezonul 2010 / 2011 sunt programate 30 de compatitii Qualifier, divizate in patru categorii, dupa gradul de dificultate si dupa numarul de puncte care vor fi acordate primilor clasati. Este o dezvoltare impresinanta, daca tinem cont de faptul ca sezonul trecut au fost numai 18 competitii FWQ.

  Pentru fete, va fi un nou format de la care se asteapta rezultate cel putin la fel ca si in celelate editii si totodata va atrage lumina reflectoarelor si atentia asupra freerideritelor. Va reusi oare Ane Enderud sa se impuna din nou, dupa ce a castigat doua editii la rand ale turneului? Sau Marja Persson, rider Black Crows, singura schioare detinatoare a unui wild card, sa faca o surpriza frumoasa la debutul ei in competitie?

  Sezonul acesta aduce la start pe toti cei trei castigatori ai editiilor precedente, Henrik Windstedt (2008), Aurelien Ducroz (2009) si desigur pe Candide Thovex, care a castigat in 2010 titlul la prima sa participare in FWT. Sunt de urmarit, de asemenea, si cei patru rideri care beneficiaza de wild-carduri pentru intreaga competitie, norvegianul Torgrim Vole, elvetienii determinati Jérémie Heitz si Samuel Anthammaten, si legendarul schior american JT Holmes.

  In ceea ce priveste competitia snowboarderilor, intrebarea care este pe buzele tuturor este daca va reusi Xavier De La Rue sa se impuna din nou, dupa ce a castigat precedentele 3 editii, sau va fi detronat, poate, de unui din riderii care au primit wild carduri - Flo Orley (Austria), Martin Cernik (Cehia), James Stentiford (UK) si Andy Finch (USA).

  Zvonurile zic ca anul acesta s-ar putea sa ne fie incantat ochiul cu transmisiuni live prin intermediul EuroSport, sa speram ca nu va ramane la nivel de zvon. Pe langa sponsorul si fondatorul evenimentului Nissan si omniprezentul Swatch, se alatura in acest an alte branduri de renume precum Scott, Powderhorn, Snowpulse si DaKine.


  Va vom tine la curent cu toate noutatile legate de acest subiect.


  Sursa: FWT.com
  Foto: D. CARLIER


  Comentarii 6
  1. Avatarul lui PhanE
   Sper ca anu asta Eurosport sa dea si etapele de ski, nu doar cele de snowboard.
   Candide Thovex si Richard Permin sunt favoritii mei de anul asta, desi as fi vrut ca anu asta sa intre si Sean Petit (zicea anu trecut ca se gandeste. Probabil prea multe filmari pe anu asta si oricum lui i se potriveste mai mult RB Linecatcher - la fel si pt Candide zic eu, dar face treaba f buna si aici).
   PhanE
  1. Avatarul lui john_dude
   L-am urmarit si anul trecut, sper ca anul asta sa transmita live, ar fi fantastic; oricum interesul este din ce in ce mai mare, atat de partea competitorilor cat si a publicului. Abia astept sa-l vad la lucru si pe JT, alaturi de Candide si restul. De La Rue se descurca mult mai bine pe muntele liber decat in competitiile de partie, in ultima vreme
   john_dude
  1. Avatarul lui popika
   primul care afla ceva (daca voi fiu eu sigur asa voi face) voi posta aici!
   popika
  1. Avatarul lui PhanE
   Mi se pare mie sau vorbesc cumva despre FWT :
   Freeskiing World Tour changes judging criteria - ESPN
   Din partea mea numai de bine. Daca lista riderilor va ramane aceasta, sigur anul acesta Candide Thovex va castiga iar, doar Henrik Windstedt sa-i mai faca probleme. Eu sper totusi sa se mai inscrie si alti rideri acum ca se schimba putin modul de jurizare.
   Celor de la FWT le cam e frica de Red Bull Line Catcher am eu impresia
   PhanE
  1. Avatarul lui alexoffroad
   @ Phane : este vorba despre alta competitie
   In articolul de care spui tu este vb despre FREESKIING World Tour
   iar in articol noi ne referim la FREERIDE World Tour

   Alte eventuri, alti rideri, alta poveste
   alexoffroad
  1. Avatarul lui PhanE
   Stiu, dar ma gandeam ca poate au incurcat oamenii numele
   Am vazut Subaru si am zis ..ah firma de masini (uitasem ca sunt cu Nissan FWT) , probabil e doar o confuzie de nume
   PhanE  SEO by vBSEO