• Partii noi la Paltinis

  Începând cu data de 15 decembrie Sibiul va avea primul compex de sporturi de iarnă, cu adevărat la standarde internaționale. Complex Arena Păltiniș este rezultatul muncii și investiției a doi buni prieteni: Andy Fazekaș – multiplu campion național la snowboarding și Martin Freinademetz – celebru parcticant al sporturilor extreme și multiplu campion internațional, sportiv austriac dar stabilit în Sibiu. „Complex Arena Păltiniș va avea trei pârtii de schi, fiecare de câte 700 de metri plus o pârtie de 250 de metri pentru copii și începători. Complexul se adresează familiei, copiilor și începătorilor. Vom deschide și prima școală profesionistă de schi și snowboarding, în care voi preda atât eu cât și Martin Freinademetz”, spune Andy Fazekas.  Lac construit în vârf de munte
  Pentru a nu depinde în totalitate de capriciile vremii și pentru a asigura un confort sporit turiștilor, Complex Arena Păltiniș va fi dotat cu sisteme de producere a zăpezii de ultimă generație. Tunurile de zăpadă vor fi alimentate de un lac de acumulare artificial, construit anul acesta. „Lacul are 20.000 de metri cubi, foarte mare, și este primul lac cu folie din România, construit pentru alimentarea sistemului de producere a zăpezii. Folia a fost adusă din Austria și este una specială pentru astfel de lacuri de acumulare. De fapt, tot lacula fost construit de o companie din Austria care de 50 de ani numai cu asta se ocupă”, mai spune Andy Fazekas.

  300 de locuri de parcare
  Complex Arena Păltiniș se află chiar la intrarea în stațiune, la doar câțiva metri de plăcuța care anunță intrarea în localitate. Aici a fost deja amenajată o parcare modernă, ce poate găzdui 300 de mașini. O dată ajunși aici turiștii vor putea plăti o singură dată, urmând a fi implementat un sistem de bilete bazat pe cartele magnetice. Copiii cu vârste de până la șase ani vor beneficia de gratuitate iar cei cu vârstele cuprinse între 6 - 12 ani și pensionarii vor avea reduceri însemnate. Telescaunul va avea o capacitate de 5.000 de persoane pe oră.

  Snow Park de 600 de metri
  Iubitorii sporturilor extreme de iarnă vor avea parte de o surpriză. La Păltiniș, în cadrul Complex Arena va fi amenajat un parc pentru snow-boarderi de 600 de metri lungime.

  mai multe aici :http://www.adevarul.ro/locale/sibiu/...363563711.html


  Comentarii 4
  1. Avatarul lui john_dude
   Da, ne bucuram de ceea ce se face acolo, speram sa fie, asa cum zic initiatorii proiectului, o diferenta fata de orice am vazut in Romania. O sa va tin si eu la curent cu noutatile.
   john_dude
  1. Avatarul lui buzasparta
   Felicitari initiatorilor.Poate ca un astfel de proiect va determina si pe altii sa faca la fel.Sau macar sa le imbunatateasca pe cele existente.
   buzasparta
  1. Avatarul lui snowtrip
   O veste buna, dar cine a scris articolul respectiv este paralel cu ce inseamna sporturi de iarna. Telescaun de 5000 nu exista nici la noi nici in alta parte a lumii =)).
   "Aici a fost deja amenajată o parcare modernă, ce poate găzdui 300 de mașini. O dată ajunși aici turiștii vor putea plăti o singură dată, urmând a fi implementat un sistem de bilete bazat pe cartele magnetice." - Sunt curios ce intelege un om normal din aceasta insiruire de fraze. Se plateste o singura data pentru parcare? Se plateste o singura data pentru cartele magnetice? Se plateste o singura data pe niste cartele magnetice pe care nu le poti folosii inca pentru ca sistemul nu a fost implementat ? ) O aberatie lipsita de logica nu am mai vazut de anul trecut de cand apareau tot felul de articole despre viitoare statiuni de ski. Astept un review competent de la vreun skivirusat de prin zona sa ne facem si noi o imagine mai apropiata de realitate .
   snowtrip
  1. Avatarul lui john_dude
   Articolul nu este foarte coerent, reporterii de multe ori nu au habar si merg pe operatiunea cunoscuta drept "potrivirea"; o sa urmeze mai multe detalii in saptamanile urmatoare, ma ocup de asta.

   Discutia continua aici.
   john_dude

 • ReclamaSEO by vBSEO