• Stabileste-ti corect nivelul tau de schi

  Incepator

  1 - Nu ai mai schiat pana acum, si esti nou(a) in acest sport atat de frumos
  2 - Poti sa opresti pe partiile de incepatori folosind plugul, si poti face schimbari de directie, dar inca nu stapanesti deplin arta schimbarii directiei
  3 - Faci viraje cursive (inlantuite) stanga – dreapta din plug, si te opresti in siguranta pe partii verzi (cele mai usoare). Esti capabil(a) sa explorezi si partiile albastre mai usoare de pe munte.

  Mediu

  4 - Stilul tau de schi este mai fluid, si esti in stare sa faci viraje controlate pe toate partiile albastre. Nu mai deschizi atat de mult plugul, si la finalul virajelor schiurile tale sunt paralele
  5 - Ai inceput sa te aventurezi pe partiile rosii mai usoare, si desi virajele tale sunt din ce in ce mai bune, inca mai deschizi putin plugul la initierea virajelor.Asta poate fi frustrant, si poate ca un curs rapid cu un instructor ti-ar putea imbunatati semnificativ tehnica

  Avansat

  6 - Increderea ta creste, si acum apreciezi viteza si incantarea de a schia. Exersezi tehnica virajelor cu schiurile paralele pe partiile rosii pregatite. Poti sa te avanti si pe partii negre, cu damburi, sau iesi pe marginea partiei pentru a gusta putin senzatia de teren nepreparat.
  7 - Virajele tale sunt cursive, cu schiurile paralele, si te descurci pe majotitatea partiilor negre. Partiile inghetate si cele abrupte te fac sa iti pierzi din eleganta stilului, dar reusesti sa le cobori in control. Ai inceput sa “simti” carving-ul, si asta ti-a deschis o noua dimensiune a schiului.
  8 - Poti sa cobori toate partiile pregatite cu tehnica si eleganta. Abruptul, damburile si gheata nu mai sunt o problema, si cauti o noua provocare – schiul in afara partiei. Vei incepe prin a cadea mai mult decat a schia, dar merita efortul de a invata.

  Expert

  9 - Schiul in afara partiei nu mai este un chin, si stii cum sa execute viraje carving de dimensiuni diferite pe partie, si iti place senzatia de viteza. In acest stadiu te gandesti sa iei cursuri cu un instructor, pentru perfectionarea unei anumite tehnici.
  10 - Esti un schior/schioare de nivelul cel mai inalt, care poate schia oriunde, in orice conditii, cu tehnica si eleganta. Esti, posibil, un instructor, monitor, sau ai facut schi de performanta.
  Acest articol a fot publicat Ón original Ón subiectul forumului: Stabileste-ti corect nivelul tau de schi deschis de alexoffroad Afișează post original


  Comentarii 1
  1. Avatarul lui Posho
   Poate si asta foloseste, pentru schiorii de pirtie cel putin: CSIA Skier Progression - YouTube
   Posho  SEO by vBSEO