• Cum sa schiezi cand e ceata

  Daca ai schiat vreodata in conditii de vizibilitate scazuta, atunci stii cat de dezorientanta poate fi ceata. De multe ori si partiile pentru incepatori ar putea sa fie dificile. Obstacole pe care nu le vezi - movile, saritori, copaci sau chiar alti schiori- nu numai ca o sa te surprinda dar s-ar putea sa te si puna in pericol in cazul in care exista posibilitatea unei coliziuni.  Schiatul in conditii de vizibilitate scazuta este relativ periculos, dar daca esti atent poti evita usor orice accidentare. Aici ai cateva sfaturi despre cum sa schiezi in conditii de ceata.

  * Poarta ochelari. Chiar daca ochelarii nu vor face ca ceata sa dispara, ei vor mari contrastul si vei putea vedea mai bine detaliile. Numai ochelarii care au lentile galbene, portocalii sau maro deschis te vor ajuta.
  * Pastreaza viteza la un nivel la care iti va fi usor sa ocolesti obstacolele care apar pe neasteptate. In felul acesta te vei proteja pe tine dar si pe cei din jur.
  * Urmareste schiorii care sunt in fata ta si in acelasi timp fi atent si la partie. Tine minte sa pastrezi o distanta rezonabila intre tine si ceilalti schiori. Urmareste-i cum se descurca pe partie, vei putea vedea usor daca ei aluneca pe gheata sau sunt pusi in dificultate de niste damburi, in felul acesta te vei pregati pentru ce te asteapta.
  * Daca esti cu un prieten tine-te aproape de el. In felul acesta nu va veti pierde. Stabiliti puncte de intalnire dese si in locuri cunoscute.
  * Schiaza numai pe partii pe care te simti in siguranta, in felul acesta nu vei fi depasit de situatie.
  * Nu te aventura pe partii nemarcate! Schiatul prin padure nu este indicat deoarece sunt sanse foarte mari sa te pierzi.
  * In cazul in care te-ai pierdut nu ezita sa suni la salvamont.

  Sa ai parte numai de vreme frumoasa ca sa nu fie nevoie sa aplici sfaturile de mai sus.
  Acest articol a fot publicat Ón original Ón subiectul forumului: Cum sa schiezi cand e ceata deschis de rares Afișează post original


  Comentarii 1
  1. Avatarul lui szekler
   da, ceata este una din conditiile meteo cele mai urate pentru schiori, probabil locul doi dupa ploaie.
   Chiar si pe o partie cunoscuta, de incepatori poti sa ai senzatii de "lost in space".
   Una din efectele nedorite este senzatia de "lift in stomac" cand partia isi schimba usor "geometria" adica inclinatia creste sau scade, chiar fara hopuri. parca nu mai stii cat de tare sa apesi, cat de mult sa te ridici.
   szekler  SEO by vBSEO