
Un schior incepator devine sigur pe el atunci cand stie ca poate sa se opreasca din alunecare. In timp ce coborati partia, indoiti ambii genunchi si mutati centrul de greutate pe partea din fata a schiurilor, adica veniti cu pieptul si soldurile in fata. In timp ce cresteti forta cu care apasati pe schiuri cu ambele picioare, o sa observati ca incetiniti, si intr-un final o sa va opriti. Pentru a aluneca din nou mutati-va centrul de greutate pe cozile schiurilor, adica reveniti cu pieptul si bazinul in pozitia de dinainte.

Virajele sunt la fel de importante ca opririle pentru ca in primul rand veti putea sa controlati directia in care mergeti in timp ce coborati partia si in al doilea rand o sa puteti ocoli tot felul de obstacole si totodata veti putea stabili o trasa chiar inainte sa porniti. Pentru a vira spre stanga, aplecati usor umarul drept spre varful schiului drept in timp ce cresteti forta cu care apasati pe schiul drept. Mentineti aceasta pozitie.
Pentru a vira spre dreapta, usor coborati umarul stang spre varful schiul stang, cresteti forta cu care apasati pe schiul stang, iar schiurile vor vira spre dreapta.
Pentru a opri in timp ce virati trebuie sa apasati la fel pe ambele schiuiri sau sa continuati virajul pana cand ajungeti cu schiurile perpendiculare pe directia pantei.

O alta varianta de plug este cea in care betele sunt tinute in fata orizontale. Acest exercitiu este foarte bun pentru a intelege mecanica schiului. Incepeti prin a prinde betele impreuna in pozitie orizontala. Indreptand betele invers directiei in care vreti sa virati, va face schiurile sa intre in viraj.

Petreceti ceva timp executand opririle si virajele cu plug pana cand va este usor, iar cand va simtiti confortabil cu panta, cresteti lungimea si inclinatia pantei pe care schiati. Puteti executa acesti pasi si fara bete, dar mai bine cu bete deoarece va veti obinui sa va folositi de ele.

Succes la schi!
sursa : about.com