• Punctarea

  In acest articol voi vorbi despre pozitia mainii. Punctarea corecta face ca partea superioara a corpului sa se stabilizeze si minimizeaza nevoie de o miscare ampla a partii inferioare.

  In primul rand trebuie sa stiti care este pozitia corecta a mainilor. Aduceti mainile in fata dumneavoastra si prindeti betele in pozitie orizontala. Ideea este ca betele sa fie in dreptul pieptului departe de corp si cu mainile departate.  In timp ce efectuati virajele betele trebuie sa ramana la acelasi nivel. La inceput o sa vi se para forte greu sa initiati virajul. Este adevarat pentru ca, in aceasta pozitie palmele si bratele sunt imobilizate. Exercitiul acesta va face ca sa lucrati intai la nivelul picioarelor. Este exect ceea ce trebuie sa faceti.

  Trebuie sa incepeti virajul lucrand cu picioarele. Cu cat exersati mai mult acest exercitiu cu atat va veti simti mai confortabil atunci cand veti incerca sa virati indiferent ca aveti betele sau nu. Acum haideti sa incercam cu bete tinute in pozitia normala de schi. Pastrati aceeasi pozitie a mainilor, departe de corp departate intre ele, in dreptul pieptului. Inainte de a puncta efectuati cateva viraje fara sa atingeti zapada cu betele, ca sa va acomodati.

  Aveti mai jos o poza care exemplifica miscarea.  Urmatorul exercitiu se numeste puctarea dubla. Incercati sa efectuati miscarea de punctare pe loc in prima faza dupa care treceti la traversari oblice. Ganditi-va tot timpul la sincronizare balans/punctare. Incepeti cu viraje medii. Punctati cu ambele bete pentru fiecare viraj. Trebuie sa fiti tot timpul cu varfurile schiurilor incarcate, adica centrul de greutate sa fie situat undeva intre mijlocul talpii si degetul mare. Batul trebuie sa atinga zapada undeva pe la 1/3 din distanta de la varful schiului la legatura. Tineti minte ca miscarea se efectueaza in mare parte din incheietura mainii.

  Plantati batul … si ridicati-va sprijinindu-va in el. Folositi-va de incheietura mainii pentru a aduce batul in pozitia potrivita pentru punctare, pe partea pe care doriti sa faceti virajul. Bratul care nu efectueaza punctarea trebuie sa ramana in pozitia de baza relaxat, dar pregatit pentru o viitoare punctare. Aveti grija sa nu lasati mana jos dupa ce ati efectuat punctarea, in felul acesta veti avea o aderenta si un control mai bun.  Sursa YOUCANSKI.com
  Acest articol a fot publicat Ón original Ón subiectul forumului: Punctarea deschis de rares Afișează post original
  SEO by vBSEO