• Dragos Staicu in exclusivitate pentru Skivirus

  Skivirus : Salut!
  Dragos Staicu : Salut!

  Skivirus : Esti unul dintre membrii activi ai comunitatii Skivirus. Cum ai auzit de noi, si ce te-a facut sa te implici?
  Dragos Staicu : Despre Skivirus am auzit de la colegii mei de schi si mi se pare un proiect foarte reusit, la care sunt convins ca a fost nevoie de mult efort si sacrificii din partea celor care au avut aceasta initiativa de a creea o cuminitate a schiorilor care este intr-o continua crestere si dezvoltare in tara noastra.

  Skivirus : A fost o perioada in care mergeam amandoi la concursuri, eu m-am retras repede, dar tu ai continuat sa mergi pana acum 3 ani. De ce te-ai oprit ca sa te reapuci din nou? Ce s-a intamplat?
  Dragos Staicu : M-am oprit din mai multe motive. Primul si cel mai important in opinia mea, a fost cel financiar. Ca multi schiori din tara noastra, de valoare, nu am mai avut sprijinul Federatiei, ba chiar mai mult mult am fost renegat pentru ca am incercat sa fac o diferenta si sa scot capul pe harta alba a schiului alpin. Al 2-lea motiv a fost faptul ca am realizat ca am deja o varsta la care nu imi mai permit sa fac doar ceea ce imi place, si sa nu reusesc sa imi croiesc un viitor financiar stabil, de aceea am ales sa imi diversific activitatile, realizand ca din schi nu o sa imi castig existenta, si voi avea mereu grija zilei de maine. Acum am intrat in afaceri in domeniul consultantei si imi permit sa ma reapuc de schi asa cum trebuie.

  Skivirus : Cum s-a schimbat lumea schiului romanesc in anii in care ai fost , mai departe?
  Dragos Staicu : Din pacate s-a schimbat in rau din multe puncte de vedere. In primul rand multi dintre colegi mei valarosi ,au fost nevoiti sa se lase de schi din diferite motive personale, dar toti dintre ei s-au lasat din punct de vedere profesional din cauza ca nu au fost sustinuti. In al doikea rand nu mai exista un calendar intern de concursuri, in afara de campionatele natioanale iar la acestea sunt numai 2 probe din 5 existente in lumea schiului, concursurile interne sunt INEXISTENTE.

  Skivirus : Acum ceva timp mi-ai spus ca ai schimbat echipamentul. Pe ce schiuri mergi acum , si cum te simti?
  Dragos Staicu : Da, intradevar mi-am schimbat complet echipamentul si am avut marea sansa de a trece pe HEAD, schi pe care eu personal il consider a fii unul dintre cele mai rapide schiuri din lume in acest moment. De asemenea am semnat si un contract de sponsorizare cu compania respectica, fapt ce denota ca valoarea schiorilor Romani, din pacate este recunoscuta doar international. In privinta sanatatii, nu ma pot lauda absolut deloc, faptul ca am stat pe tusa un sezon si-a spus cuvantul in antrenamente. Din pacate m-am reapucat prea tare si am facut dupa cateva luni de pregatire fizica o hernie de disc. Dar asta nu ma va oprii sa imi ating targeturile in acest an, sunt foarte bine pregatit psihic si sunt FOARTE MOTIVAT.  Skivirus: Care este programul tau pentru acest sezon ?
  Dragos Staicu : Programul meu este urmatorul :
  10 Noiembrie -9 Decembrie pregatire pe ghetarul de la Moelltal
  12 Decembrie - 23 Decembrie pregatire fizica si fizioterapie la spate
  8 Ianuarie -20 Ianuarie voi lua startul la 3 Super G si 4 Coborari
  20 Ianuarie - 3 Februarie voi ami face antrenamente si ceva curse de GS si SL si sper sa pot ajunge la Campionatul Mondial pt probele de Coborare si Super Combinata
  22 Februarie - 5 Aprilie intentionez sa particit la Campionatele Nationale ale:AUSTRIEI,SLOVENIEI,CROATIEI SI MARII BRITANIEI tot in probele de viteza si sa mai fac intre ele si curse de GS.

  Skivirus : Ce doresti sa relizezi sezonul acesta?
  Dragos Staicu : Iar in vara,daca o sa am resursele financiare necesare intentionez sa fac probele de viteza din CHILE. In acest sezon vreau sa cobor sub 60 de puncte FIS la COBORARE,sub 75 la Super Combinata,si sub 70 la Super G. De asemenea vreau sa iau starul in macar 2 etape de Cupa Europei in Februarie - Martie si daca sanatatea imi permite si o etapa de Cupa Mondiala.

  Skivirus : Care este cea mai mare provocare pe care o vezi acum?
  Dragos Staicu : Cele mai mari provocari sunt cele financiare(datorita faptului ca nu am sponsori),cea de sanatate(spatele) si faptul ca nu voi avea antrenor in perioada Ianuarie - Aprilie ceea ce inseamna ca trebuie sa muncesc si ma concentrez de 2 ori mai mult decat ceilalti sportivi.Dar eu am o incredere nemarginita in fortele mele si stiu ca voi reusi sa fac ceea ce mi-am propus, calificarea la jocurile olimpice.

  Skivirus : Multumesc pentru interviu si bafta!
  Dragos Staicu : Cu placere! Sa fie!
  Acest articol a fot publicat Ón original Ón subiectul forumului: Dragos Staicu in exclusivitate pentru Skivirus deschis de rares Afișează post original
  SEO by vBSEO