• Schiuri All-Mountain

  E cel mai aglomerat segment, se adreseaza tuturor categoriilor de schiori - de la incepatori la avansati si experti, oricine poate gasi un schi aici. Ele sunt totusi un compromis intre mai multi factori pentru ca insusi scopul lor este un compromis: sa poata schia oricine, oricind, oriunde.
  Este un schiu mediu: radius mediu, rigiditate medie, lungime medie. Totul e mediu. Unii schiori cred ca si rezultatele sunt, in general, medii, in sensul ca astea sunt schiuri care se descurca in orice conditii, dar nu exceleaza in niciuna. Lucru era valabil insa pana acum cativa ani, pentru ca intre timp au aparut modele foarte capabile, cu tehnologii foarte avansate (Vlkl Tigershark 12 Ft Ps ar fi ultimul exemplu) si care se comporta excelent in aproape orice conditii.

  Acum cativa ani Atomic a lansat seria Metron care a facut niste valuri imense. Intre timp lumea s-a mai departat de conceptul propus: schiuri late cu radius foarte mic. Pana la urma faptul ca un schi iti conditioneaza in asa masura virajele nu a fost un avantaj pentru toata lumea. Anul asta Atomic a lansat seria Nomad, din care am si facut deja ceva recomandari.

  Seria Unlimited de la Volkl este foarte solida. De la AC10 pana la AC40, schiurile astea pot face aproape orice. Incepand din sezonul asta exista si seria TigerShark, despre care primele impresii pe forumurile de afara sunt bune si foarte bune. E vorba de un nou sistem care schimba radiusul schiului prin schimbarea flexului. In general sistemele astea au clacat, ultimii patiti fiind Rossignol cu mult trambitatul Mutix.

  Desi seria Zenith de la Rossi nu e cine site ce, exista cel putin un schi cu adevarat foarte bun - Z9 Oversize.
  Elan are Magfire, Nordica are HotRod, serie foarte iubita in State, Dynastar are Contact, Head are seria Xenon, dar si carverele reunite sub numele XRC.
  Asta e categoria in care trebuie sa se uite cine nu stie ce vrea inca.
  Varietatea e destul de mare in categoria asta. De la schiuri de incepatori-intermediari (Atomic Highnoon) la schiuri pentru avansati si foarte avansati (Stockli stormrider XL), de la modele skiny (K2 Apache Hawk - 70mm) la modele late (Elan 888 - 88mm). Exemple sunt multe, insa cu siguranta orice skior isi poate gasi un schi in conformitate cu nivelul de experienta si abilitati la care ajuns sau de la care incepe.

  sursa : derdelus.ro
  Acest articol a fot publicat n original n subiectul forumului: Schiuri All-Mountain deschis de popika Afișează post original
  SEO by vBSEO