• Cum sa ascuti canturile

  ***** Nu trebuie sa schiezi pe partii cu zapada inghetata ca sa ramai fara canturi la schiuri. Bineinteles ca zapada inghetata este dura si iti va toci canturile mult mai rapid decat cea pufoasa sau normala dar nu este in fiecare zi gheata, noi totusi iti sugeram sa porti la tine o pila fina.
  ***** Cu o pila fina vei putea sa inlaturi micile neregularitati de pe cantul schiului. De asemenea ar fi bine ca o data la 4 5 zile de schi sa ascuti canturile cu o pila speciala.

  ***** Poti folosi pila fina pentru a finisa cantul, dupa ce a fost prelucrat in prealabil cu pila speciala. Acesta activitate se poate face chiar pe partie, coborand cu pila fina de la varful schiului spre coada. Cand ascutiti canturile pe partea laterala ar fi bine sa prindeti opritoarele ( piciorusele de la legatura ) cu un elastic puternic sau cu o surubelnita pentru a putea lucra mai usor.

  ***** Canturile chiar daca par a avea un unghi de 90 de grade, au defapt undeva in intervalul ( 83-87 grade ) si depinde de modelul de schi. Deci mai bine decat sa ascutiti cantul din ochi cu o pila obisnuita folositi o pila speciala pentru canturi la care se poate seta unghiul. Inainte de a va apuca de pilit e bine sa stiti unghiul pe care il recomanda producatorul pentru schiul respectiv si sa va setati pila.  ***** Pentru a verifica efortul pe care il depuneti este bine ca inainte de a pili sa treceti cu un marker peste canturi, ca in poza de mai jos. Astfel veti vedea cand ati eliminat toate neuniformitatile canturilor ( nu se va mai vedea markerul ).  ***** Atunci cand pliti cantul, miscarea trebuie sa fie continua de la varful schiului spre coada. NU trebuie sa piliti 30 de cm intai si dupa aceea sa treceti la urmatorii 30 si tot asa. Treceti cu pila de la varf pana la coada cu o singura miscare si dupa aceea reveniti la varf. Incercati sa apasati cu aceeasi forta pe toata lungimea schiului.  ***** Daca ti se pare ca pila nu taie ? Incearca sa cureti pila cu o perie de sarma. Daca in continuare cu pileste incearca pila cu o unghie. O pila buna ar trebui sa indeparteze o bucata mica din unghie atunci cand se freaca de unghie, una uzata nu va face nimic.

  ***** Dupa ce ati terminat cu pila speciala piliti cantul cu pila fina.  sursa : about.com
  Acest articol a fot publicat n original n subiectul forumului: Cum sa ascuti canturile deschis de rares Afișează post original
  SEO by vBSEO