• Ciorapi de schi

  Odata cu evolutia claparului de schi a carui proprietati de izolare termica au fost mult crescute in ultima perioada, rolul principal al ciorapului
  de schi nu mai este sa tina de cald. Datorita progreselor pe care le-au inregistrat claparii in segmente critice cum ar fi felul in care se muleaza pe picior, impermeabilitatea si felul in care respira, producatorii de ciorapi au putut sa se concentreze asupra altor aspecte. Ei au incercat tot felul de experimente cu materiale diferite si croieli ciudate, obiectivul lor fiind acela de a face un ciorap care sa fie in acelasi timp confortabil, sa tina piciorul uscat si sa realizeze o buna aderenta cu claparul.

  Ciorapii difera destul de mult intre firme si modele. Difera materialul, grosimea materialului, inaltimea ciorapului si nu in ultimul rand croiala. S-au facut mai multe topuri legate de sosete, dar multe dintre aceste modele nu se gasesc in Romania. Pe primele locuri se afla ciorapii DeFeet Fré, DeFeet Talon, Euro Ski Supreme.  Atunci cand va cumparati o pereche de ciorapi ar trebui sa aveti claparii la dumneavoastra. S-ar putea sa fie cam dificil dar cel mai bine asa este.

  In primul rand ciorapii trebuie sa fie ficsi pe picior, sa nu ramana spatii la degete sau la calcai, sa nu puteti rasuci ciorapul in picior, usor. Totodata ei nu trebuie sa fie prea strampti deoarece circulatia va avea de suferit si astfel exista sanse sa va inghete picioarele.  Materialul trebuie sa fie indeajuns de gros pentru a umple spatiile libere dintre picior si partea textila a claparului. Totusi in cazul in care aveti niste clapari customizati pentru piciorul dumneavoastra, ficsi, s-ar putea ca un ciorap cu un material gros sa fie inconfortabil.

  Ciorapii de schi sunt croiti dintr-un fir aderent. Cu cat par mai aderenti la alte materiale textile (interiorul claparului) cu atat sunt mai buni.

  La spalat nu sunt pretentiosi.

  In momentul de fata in Romania se gasesc ciorapi la preturi care variaza intre 20 si 200 ron perechea de ciorapi.
  Acest articol a fot publicat în original în subiectul forumului: Ciorapi de schi deschis de rares Afișează post original
  SEO by vBSEO