• Cum sa ne imbracam la ski

  Cum sa te imbraci pe partie.

  Echipamentul de ski , si ma refer aici la imbracaminte , ar trebui sa fie format din:

  1. Base layer :

  Primul strat dupa cum este si numele este format din articole de imbracaminte din materiale ce permit o buna respirabilitate a corpului , dar in acleasi timp mentin un confort termic sporit.Nu va ganditi la bumbac.Desi tine cald la inceput fara sa faci efort intens, bumbacul are marele dezavantaj de a mentine umezeala in interiorul fibrelor,iar in momentul incetarii activitatii ramane umed.Sunt de preferat materialele de tip sintetic, care in momentul in care se umezesc ,datorita efortului, elimina excesul de umezeala in stratul imediat superior, iar cu ajutorul caldurii emanate de corp se usuca foarte repede

  Bluza arata ca cea exemplificata in poza de mai jos.Poate fi cu maneca lunga sau scurta , dupa preferinta utilizatorului.  Ca si bluza, pantalonul este facut 100% din polyester.Materialul de tip “2 way strech” se muleaza perfect pe corp oferind maximum de comfort.


  2. Second layer:


  De obieci este format dintr-o flisa ( fleece ) , un hanorac din polartecŸ ( de 100 , 200 , 300 ).Prin 100 , 200 sau 300 se intelege grosimea materialului(impartit in cele trei categorii pentru a oferi solutii cat mai fiabile pentru tipul de activitate la care este folosit)
  PolartecŸ Classic 100 - este cel mai subtire si se folosesti in general ca "first layer" sau pentru a inlocui o bluza cu maneca lunga.
  PolartecŸ Classic 200 - este incadrat la categoria de mijloc si este cel mai des utilizat.
  PolartecŸ Classic 300 - folosit numai pentru activitati outdoor in conditii de frig extrem.


  Materialul de tip polartecŸ are avantajul urmatoarelor caracteristici:

  Hardface Technology
  Furnizeaza durabilitate si rezistenta sporita la abraziune intr-o tesatura impermeabila ce ofera o respirabilitate ridicata.


  Odor Resistant Technology

  Confera protectie impotriva mirosurilor prin inhibarea ratei de crestere a bacteriilor din microfibre datorita tesaturii speciale de tip “Silver fiber yarn”
  Durable Water Repellency

  Ploaia si zapada nu sunt absorbite de material.Acest lucru ofera protectie impotriva schimbarilor bruste ale vremii, precum si un timp de uscare mult mai rapid
  Sun Protection Technology
  Protectie impotriva razelor ultraviolete
  Factorii de protectie (UPF) variaza intre 15-40.
   UPF (15, 20, 40)
   Blocheaza (93%, 96%, 97%) din razele UV
   (Buna, Foarte Buna, Excelenta) Protectie UV
   Conform standardelor: AATC 183, ASTM
  Flame Resistant Technology

  Material in conformitate cu standarde ce au fost create pentru protectia impotriva focului
   Materialul nu se va topi si nu va curge sub actiunea caldurii
   Proprietatile ignifuge se pastreaza chiar si dupa mai multa spalari
  Recycled Fiber Technology

  Fibrele sunt facute din containere de tip PET. (sticle de plastic) reciclate, precum si din deseuri postindustriale de tip poliester.
  Ar mai fi de adaugat aici si un soft-shell sau un windstopper , dar asta numai in cazul in care afara este foarte frig.

  3. Geaca si pantalonii.

  Nu conteaza neaparat brand-ul ( desi se stie ca se merge pe principiul “dai un ban dar stai in fata”) cat caliatile materialului din care sunt facute costumele.In general pentru un utilizator nu foarte pretentios un costum cu 5000 / 8000 respirabilitate / impermeabilitate este mai mult decat suficient.Exista si costume (a se citi costum din 2 bucati , geaca/pantalon, geaca simpla , pantalon simplu , costum dintr-o bucata) cu 20000 / 20000 dar pretul lor creste direct proportional cu acesti aprametrii.
  Pentru a intelege mai bine cum "functioneaza" aceste mebrane am atasat poza de mai jos:


  Este de preferat ca atat geaca cat si pantalonul sa aiba intarituri in zonele unde sunt solicitate(in zona dorsala si la incheierui) .Fermoarele pentru “aerisire” situate pe geaca precum si cele de pe pantaloni ar trebui sa fie galvanizate( pentru o mai buna impermeabilitate).Aceste fermoare se dovedesc a fi extrem de utile mai ales in timpul urcarii cu telecabina sau gondola.
  Geaca din exemplul de mai jos , mi se pare complet "utilata" si consider ca satisface cam toate conditiile :


  Pantalonii prezentai aici sunt cu caracter informativ dorind sa evidentiez principalele aspecte ce trebuiesc luate in seama la achizitionarea unei perechi.:


  (documentatie Polartec? Online)
  Acest articol a fot publicat īn original īn subiectul forumului: Cum sa ne imbracam la ski deschis de shoryzo Afișează post original
  SEO by vBSEO