• Cum ceruim schiurile

  Am sa va spun mai jos cateva informatii despre cum sa ceruiesti schiurile. Dar inainte de a incepe sa vedem daca aveti sculele necesare la indemana. Pentru cele prezentate mai jos o sa va trebuiasca un fier de calcat special pentru schiuri, sau unul facut de dumneavoastra "special pentru schiuri", ceara aleasa in functie de zapada, un ticling (o bucata de plastic tare, mai lat decat latimea maxima a schiului, si care are marginile drepte), si o perie cu parul scurt si tare sau o pluta.

  Acum sa prezentam cei 9 pasi necesari pentru a avea un schi bine ceruit.

  1. Sa incepem prin a curata schiul cu o carpa uscata. Schiul trebuie sa nu fie prafuit si nici ud.  2. Bagati fierul in priza, asteptati sa se incalzeasca, lipiti ceara de el si picurati-o pe schi.  3. Acoperiti 40% din suprafata schiului cu picaturi de ceara.

  4. Intindeti ceara cu fierul pe schi, topiti-o si lasati-o sa patrunda in orice imperfectiune a talpii. Efectuati o miscare continua. Aveti grija sa nu o ardeti, vreti doar sa o topiti.  5. Adaugati mai multa ceara in cazul in care nu ajunge pe tot schiul. NU lasati fierul incins in zonele unde nu ati intins ceara.  6. Opriti fierul si lasati ceara sa se raceasca.

  7. Treceti cu ticlingul (bucata de plastic) peste schi si razuiti excesul de ceara. Ar trebui sa ramana doar un mic strat uniform de ceara si toate imperfectiunile talpii schiului sa fie astupate. Nu fiti prea agresivi, o sa stricati tapla. Nu lasati un strat gros de ceara. Acesta va va incetini si va face ca schiul dumneavoastra sa fie foarte greu de manevrat.  8. Dupa ce indepartati ceara cu ticlingul folositi peria pentru a uniformiza suprafata. Acest proces de asemenea face ca ceara sa devina mai dura si sa reziste pe schi mai mult, in timpul mersului.  Recomandam sa folositi o ceara universala pentru ca datorita spectrului larg de folosire va va ajuta indiferent de temperatura zapezii.

  Ceara de pe schi va spori controlul asupra schiului. Schiul va aluneca mai tare doar daca vreti dumneavoastra.

  sursa : skicenter.com
  Acest articol a fot publicat Ón original Ón subiectul forumului: Cum ceruim schiurile deschis de rares Afișează post original
  SEO by vBSEO