• Sfaturi Pentru Alegerea Castii

  Pasul UNU: Folositi o banda ptr masurarea circumferintei
  O banda de masura de croitorie este o scula excelenta pentru a determina circumferinta exacta a capului in centimeterii si ofera un punct de start in alegerea masurii corecte a castii.
  1). Puneti persoana caruia i se va masura capul in fata dumneavoastra, uitandu-se drept inainte si luati ca reper linia sprancenelor. Sfat: daca este vorba de copii mici, este bine sa stati in genunchi in fata lor pentru a fi la nivelul lor. Acesasta procedura o puteti aplica singuri uitandu-va in oglinda.

  2).
  Folosind ambele maine, tineti banda de masura astfel incat sa puteti vedea marcajul in centrimetrii, atunci cand banda va fi infasurata in jurul capului. (marcajul in cm ar trebui nu fie vizibil, ci sa fie pe partea opusa).

  3).
  Plasati banda de masura in spatele capului, chiar deasupra liniei urechilor. Asa incepe o masuratoare corecta.

  4).
  Infasurati banda din mana dreapta (sau stanga dupa caz) in jurul capului astfel incat capatul (marcajul de 0cm) sa ajunga in centrul fruntii, un pic deasupra liniei sparancenelor.

  5).
  Infasurati partea din mana stanga (sau dreapta dupa caz) in jurul capului, pe deaspura urechilor si suprapuneti banda peste capatul cu marcajul 0cm, care isi pastreaza pozitia stabilita la punctul 4. Cititi indicatia in centimetrii a benzii de masura pentru a determina circumferinta corecta a capului.

  6).
  Inlaturati banda de masura si mai cititi o data indicatia si retineti sau notati rezultatul masuratorii. Acest rezultat poate fi folosit pentru a mari sansele gasirii marimii unei casti care sa se potriveasca perfect.

  In acest moment ati determinat punctul de plecare pentru procedura de gasire a castii potrivite. Aceasta masuratoare este doar o indrumare. Casca potrivita va fi determinata urmand pasii de mai jos si s-ar putea sa fie sau nu, in conformitate cu masuratoarea anterioara.


  Pasul DOI: Probeaza casca
  Acum trebuie probate mai multe casti direct pe cap. Cei ce inchiriaza o casca (personal eu nu recomand, dar decat de loc mai bine asa) ar trebui sa fie asistati de o persoana abilitata in acest sens de la centrul de inchirieri.
  1).
  Trebuie sa tineti casca de cele doua curele sau strapp-uri cu ambele maini, astfel incat varful castii sa fie indreptat spre podea si fata castii sa fie indreptata spre corpul dumneavoastra. Sfat: nu incercati sa probati casca avand parul prins in coada (valabil pentru fete si rockeri) sau avand cleme, clestisori sau alte accesorii pentru coafura (valabil pentru fete ) pentru ca va puteti insela atunci cand probati casca.

  2).
  In timp ce trageti in exterior de cele doua curele/strappuri, trebuie sa puneti marginea din fata a castii pe frunte chiar deasupra sprancenelor si sa introduceti cu usurinta casca pe cap, din fata inspre spate. Dupa acest pas ar trebui sa aveti casca pe cap, fiind pozitionata cu marginea din fata deaspura sprancenelor. AVETI GRIJA CA PARTEA DIN FATA SA FIE POZITIONATA MAI JOS PE FRUNTE, ALTFEL NICIO ALTA MARIME DE CASCA VI SE VA POTRIVI CORECT SI NU VA VA PROTEJA CORECT. Sfat: cand probeaza sau asistati un copil sa probeze, aveti grija la urechi atunci cand introduceti casca pe capul copilului.

  3).
  Asigurati-va ca proband casca, aceasta se aseaza pe cap ca lumea si a intrat pana pe crestetul capului. Discutiile cu vanzatorul sunt foarte importante, atat timp cat sesizati ca persoana are constinte despre cum se probeaza o casca si cum ar trebui sa se potrivesca o casca.  Pasul TREI:Verificati sa nu fie spatii libere (gaps)
  Odata ce casca este pe cap este momentul sa verificati confortul si daca exista spatii libere intre casca si cap. Daca sesizati ca este prea stramta, inlocuiti casca cu una cu o marime mai mare si continuati cu pasul TREI.
  1). Buretii sau materialul de umplutura din interiorul castii, trebuie sa se potriveasca perfect cu fruntea, fara spatii goale mari.

  2). Marginea din spate a castii nu trebuie sa acopere ceafa.

  3). Ajustati curelele de prindere a castii de sub barbie, astfel incat sa nu fie nici prea largi nici sa restrictioneze miscarile barbiei.

  4). Un inalt nivel de performanta si un surplus de protectie, il va oferi fixarea confortabila a castii.  Pasul PATRU: Testul miscari castii
  Acest pas este foarte important mai ale pentru copii si alegerea casti corecte nu este gata pana nu se fac aceste teste. Sfaturile vanzatorilor sau concluziile verbale nu sunt suficiente.
  1). Avand curelele/chintrappurile inchise sub barbie, incercati usor sa miscati casca ca si cand ati vrea sa o scoateti de pe cap prin miscari stanga-drepata, dar si prin miscari fata-spate. Daca pielea de pe frunte se misca odata cu casca, atunci casca se potriveste bine. (Nu uitati ca, daca este prea stransa sau ati ajuns la acest pas si simtiti discomfort, schimbati casca cu una mai mare si reluati procedura de la Pasul TREI).

  2). Daca casca se misca fata-spate sau stanga-dreapta cu usurinta, atunci schimbati casca cu una mai mica si reluati procedura de la Pasul TREI.

  3). Apucati casca cu ambele maine si incercati incet sa o suciti stanga-drepata. Inca o data, daca casca se potriveste perfect atunci pielea de pe frunte se va misca (intr-un mod firesc) odata cu casca.

  4). Daca casca se suceste fara prea mare efort si intr-un mod evident, atunci inlocuiti casca cu una mai mica si reluati procedura de la Pastu TREI.

  5). NU CUMPARATI O CASCA PREA MARE SAU MAI MARE DECAT ESTE NECESAR, NU AJUTA LA NIMIC SI IN CAZUL UNOR ACCIDENTARI POATE PROVOCA DAUNE MAI MARI! Daca modelul care l-ati probat nu vi se potriveste si constatati ca marimea castii necesare dumneavostra este undeva intre doua marimi ale castii probate pana in momentul respectiv, luati in considerare schimbarea modelului respectiv cu unul care constructiv difera si prezinta mai multe sanse de a vi se potrivi.  Pasul CINCI: Utilizare corespunzatoare
  1). Asigurati-va ca in urma alegerii, luati o casca care se portiveste deasupra sprancenelor astfel incat ochelarii de schi/snow sa se portiveasca pe fata fara sa deranjeze, atunci cand aveti casca pe cap. SE RECOMANDA SA LUATI OCHELARII DE SCHI PENTRU A PROBA CASCA IMPREUNA CU OCHELARII!!!!

  2). Spatiile dintre ochelari si marginea de sus (cea de deasupra fruntii) sunt cat se poate de mici sau chiar deloc.

  3). In momentul in care probati casca si cu ochelarii de schi, trebuie sa nu va deranjeze nici casca si nici ochelarii: casca nu trebuie sa impinga ochelarii in jos pe nas. Acest fenomen nu va crea doar disconfort, dar va obstructiona atat caile nazale si respiratia, cat si vizibilitatea.

  Nu uitati ca nimic nu este mai important decat sanatatea voastra si niciun ban cheltuit in acest sens nu este irosit!
  SAFTY FIRST, PLEASURE AFTER!


  Sursa: redprotection.com
  Acest articol a fot publicat Ón original Ón subiectul forumului: Sfaturi Pentru Alegerea Castii deschis de popika Afișează post original
  SEO by vBSEO