• Schiuri si clapari pentru copii

  Sunt o gramada de modele de schiuri pentru copii. Indiferent ca schiaza tot sezonul sau doar cateva zile pe an, alegerea modelului si am marimii potrivite este critica pentru un copil care vrea sa progreseze in acest sport. Un schi potrivit le va mari placerea pe partie.  Copiii nu au o greutate mare si nici nu au muschi foarte puternici, de aceea alegeti un schi pe care sa il poata vira usor, dar care sa fie si stabil. Cu cat este schiul mai stabil cu atat ii va fi mai usor copilului sa invete sa taie viraje carve.

  Pentru un copil care face schi de performanta, alegeti un model pentru competitie. Ar fi indicat sa consultati antrenorul pentru a alege marimea si tipul schiului pe care sa il cumparati, in functie de niveul, antrenamentul si competitiile la care va participa.

  Pentru un copil care schiaza bine, un schi allmountain, la fel ca pentru adulti, o sa ofere cele mai bune performante. Acest tip de schi este ideal pentru micii schiori care nu participa la concursuri, dar schiaza pe tot muntele. Un schi allmountain este perfect pentru schiat pe partie, in afara partiei, pe zapada inghetata si pe movile si chiar si ocazional intr-un concurs.

  Schiurile freeride si freestyle sunt mai cautate ca oricand. Sunt ideale pentru cei care cauta putina aventura. Create doar pentru copii, cu latime mai mare sunt perfecte pentru schi printre movile, park, si freeride.

  Lungimea este un element foarte important atunci cand cumaparati schiuri pentru copii. Greutatea copilului este un factor cheie, dar in general schiul trebuie sa fie pana la nas. Pentru copiii care participa la concursuri schiul lor trebuie sa satisfaca niste norme, dar in general schiul de slalom special trebuie sa fie pana la barbie iar cel de slalom urias pana la sprancene.

  Indicele de flexie al schiului trebuie si el luat in calcul. Pentru ca schiul sa taie un viraj carve, schiorul trebuie sa fie capabil sa indoaie acel schi.

  Legaturile
  Orice schi are nevoie de niste lagaturi care sa lege claparul de el. Legaturile sunt proiectate in asa fel incat sa dea drumul claparului in momente critice. Este foarte important sa alegeti o legatura potrivita pentru greutatea copilului si abilitatile lui.  Claparii
  Oricine schiaza, indiferent de varsta, merita niste clapari care sa i se potriveasca sa ii tina de cald si sa il pastreze uscat. Claparii sunt cea mai importanta piesa din garderoba unui schior. Exista clapari pentru orice schior indiferent de marimea la picior si de abilitatile sale.  Alegeti un clapar in functie de greutate si abilitatea schiorului. Asigurati-va ca se potrivesc bine, si asta inseamna doar pentru un sezon, nu pentru mai multe. Copilul trebuie sa fie capabil sa flexeze claparul.
  Acest articol a fot publicat Ón original Ón subiectul forumului: Schiuri si clapari pentru copii deschis de rares Afișează post original
  SEO by vBSEO