• Global Freezing - lansarea teaserului oficial

  București - 24 august 2010 - Astăzi este lansat trailerul ce anunță apariția primei producții cinematografice dedicată sporturilor de iarnă în România – Global Freezing. Proiectul, susținut de Columbia și Armada, îi are cap de afiș pe doi dintre cei mai titrați atleți români, practicanți ai unei discipline de top – freeride-ul. Este vorba despre Ion Trandafir (schi) și Iulius Miklos (snowboarding).

  Filmat în locații din Romania, Bulgaria, Austria și Franța în care un schior obișnuit cu greu ajunge, filmul surprinde în imagini spectaculoase și uneori sensibile povestea unei pasiuni, căutarile, renunțările, dragostea față de albul nemărginit al zăpezilor neatinse.
  De ce Global Freezing? La această întrebare ne răspunde Ion Trandafir, unul dintre protagoniști și sufletul întregului proiect. “Când eram copil, zăpadă era peste tot. Acum lucrurile s-au schimbat, zăpada o gasești doar unde o cauți. Și pentru ca ea este parte a sufletului nostru, suntem dispuși la orice pentru a găsi linia perfectă, indiferent de sacrificii. Țara zăpezilor de altădată există, ea este lîngă noi, tot ce contează este să îți dorești să ajungi acolo.”
  Premiera filmului va avea loc în luna octombrie, iar evenimentul va fi anunțat atât pe siteurile de profil (derdelus.ro, snowboard.ro, etc) cât și în publicațiile tradiționale. De asemenea, există speranțe reale ca DVD-ul să fie distribuit gratuit împreună cu o publicație importantă.

  Întreaga echipă vă așteaptă cu comentariile la adresa www.derdelus.ro/globalfreezing
  Trailerul filmulul este disponibil pentru vizualizare, download sau embed pe platforma Vimeo:

  Pentru mai multe informații, contactați:
  Ion Trandafir
  0722-923-373
  echipa@derdelus.ro

  Freeride-ul este o disciplina a schiului pe care mulți o numesc ski-extrem și o încadrează, în mod greșit, în rândul sporturilor extreme. Freeride-ul nu este schi extrem, este schiul practicat în afara pârtiei, în locuri în care un schior obișnuit nu ajunge. O altă denumire des folosită în ultima perioadă este backcountry.

  Există desigur, ca în orice sport, practicanți de top ai acestei discipline. Ei iși aleg trase dificile ce pot include sărituri spectaculoase peste stânci, dar totul practicat în deplină siguranță și cu o evaluare corectă a riscurilor implicate.

  ARMADA Skis & Outerwear este lider al producătorilor independenți de echipament de iarnă și reprezentant de top al noului val (newschool) în sporturile de iarnă. La dispoziția publicului român se află întreaga gamă de schiuri destinate atât schiorilor medii cât si celor avansați precum și costume de schi/snowboard din gama profesională Armada Outerwear.

  Armada a introdus în industria modernă a schiului inovații care in momentul de față sunt deja adoptate pe scară largă de către toți producătorii tradiționali. Geometria inversată și schiurile late sunt concepte pe care Armada le-a impus și care acum se regăsesc in gamele tuturor producătorilor. “We are what skiing will become” s-a dovedit a fi mai mult decit un slogan bun.
  Mai multe detalii pe www.armadaskis.ro si contact@armadaskis.ro.

  Columbia Sportswear Company a fost înființată in anul 1938 in Portland, statul Oregon. Între timp această companie mică s-a dezvoltat astfel încît in zilele noastre a ajuns una dintre cele mai mari mărci de îmbrăcăminte outdoor din lume și leader în distribuția costumelor de schi în SUA. Colecția Columbia conține printre altele o gamă largă de îmbrăcăminte de stradă, outdoor, de schi și sport, pantofi de stradă și drumeții, respectiv accesorii.
  Mai multe detalii www.columbia-sportswear.ro

  Ion Trandafir este, fără îndoială, cel mai titrat freerider român. Are în palmares mai multe titluri la concursuri de profil internaționale si naționale. Amintim aici o serie de trei locuri întîi la concursul Wild Ride de la Bansko, câteva clasări meritorii la Kitzbuhel (locul 2) și Chamonix (locul 9). Lista completă este disponibilă la adresa http://www.iontrandafir.ro/results.html. Dar, ceea ce este mult mai important decât rezultatele in competiții, Ion este genul de schior pentru care nu există linie imposibil de coborat – indiferent de condiții, Ion găsește o trasa care să-l ducă din vârf până la baza muntelui.

  Iulius Miklos este omul care a avut probabil cea mai mare influență in snowboarding-ul românesc. A fost printre primii care a deschis trasee de offpiste și freeride in munții Făgăraș (conduce chiar și o bază de operațiuni în zonă pentru turiștii străini in special) și a fost cel care a pus bazele a ceea ce este snowboardingul românesc astăzi. Făgărașul este pentru el locul drag de acasa, ceea ce ei numesc home mountain, însă Alaska, ei bine cu Alaska este o altă poveste… Acolo este locul in care ți-ai dori să trăiești.

  Pentru mai multe informații, contactați:
  Ion Trandafir
  0722-923-373
  echipa@derdelus.ro


  Comentarii 3
  1. Avatarul lui tighyxu
   In sfarsit ceva nou made in Romania,am citit multe despre Ion Trandafir si coborarile lui mi-ar place sa uramaresc tot filmul, speram sa-l putem achizitiona de undeva cand apare tinem legatura...
   tighyxu
  1. Avatarul lui alexoffroad
   Cu siguranta vom tine legatura, Skivirus va fi prezent la lansare si veti sti imediat ce va fi disponibil filmul.
   Din ce am vazut in teaser, pare ca este un pas inainte fata de Slopes No More ( link aici ), mai ales din punct de vedere tehnic si din punct de vedere al imaginii.
   Si eu astept cu mare nerabdare sa vad intreg filmul, si ma bucur foarte mult ca au reusit ceea ce si-au propus, in termenul propus !
   alexoffroad
  1. Avatarul lui alexoffroad
   Astazi 4 decembire, la standul Columbia de la Snow Show, va fi lansat filmul Global Freezing.
   A mai fost o lansare saptamana aceasta in Brasov, unde sala din Eliana Mall s-a dovedit a fi neincapatoare
   Speram sa fie un eveniment cel putin la fel de frumos si de bine primit de public si azi in Bucuresti.

   Merita sa fiti acolo !

   ora 18 sau ora 19, inca nu stiu sigur   alexoffroad  SEO by vBSEO