• Cum Este Afectata Lungimea Schiului De Tehnologia Rocker?

  Multe tehnologii au aparut in ultimii ani, dar sunt cateva care au revolutionat imaginea schiului indiferent de orientarea care o are. Una din aceste tehnologii se numeste rocker si ar fi cazul sa mai lamurim un pic acest nou concept.

  Ce lungime trebuie sa aiba schiurile pe care vreau sa le cumpar?
  Este o intrebare spusa si auzita de nenumarate ori de cei care se aventureaza intr-un nou sezon de schi. Odata cu aparitia schiurilor late si a celor cu cozile ridicate - doi parametri care pot altera lungimea efectiva si suprafata de contact - raspunsul a fost unul tot timpul un raspuns evaziv si care se modifica tot timpul. Si ca lucrurile sa se complice un pic mai mult, in ultimii ani o alta variabila a aparut in ecuatie: rocker.

  Inainte de alegerea lungimii unui schiu cu rocker, trebuie inteleasa modalitatea de functionare a acestei tehnologii. Rockerul in principiu creaza un schiu pre-indoit. Unii producatori folosesc aceasta tehnologie atat la varf cat si la coada, in timp ce Black Diamond foloseste aceasta tehnologie doar la varful schiului, ceea ce il transforma intr-un schiu cu o forma ideala pentru o importanta cat mai buna in zapada pulvar. Rezultatul, adica acel varf numit si "early-rise tip", va permite sa plutiti cu usurinta in pulvar si il controlati ma agresiv, similar controlului de pe pista, si toate astea fara sa va ganditi la o supraflexare a varfului. Rockerul face ca initierea virajelor in powder sa fie facuta cu usurinta si fara prea mult efort, deci schiul isi schimba directia mult mai usor decat traditionalul schi cu camber.

  Frumuseatea acestei tehnologii este ca ajuta schiul si pe zapada batuta. Datorita acelui varf "early-rise tip", schiul are o lungime efectiva mai mica, adica suprafata de contact cu zapada este mai mica avand in vedere ca varful alungit este ridicat de pe zapada. Acest lucru confera atat mobilitatea si rapiditatea unui schiu mai scurt pe partie, cat si stabilitatea unui schiu mai lung in zapada afanata. Drept exemplu, il mentionam pe Megawatt-ul de 188 care are o lungime efectiva de 127.7cm pe zapada batuta, comparativ cu traditionalul Verdict de 170cm care are o lungime de efectiva de 132cm.

  Aspectele discutate mai sus fac ca un schiu precum Megawatt-ul sa fie schiabil de catre un schior cu greutate de aproximativ 80kg care in mod normal nu ar schia pe ceva mai lung de 180cm.

  Chestii de luat in cosiderare:
  1. Ce lungime ar trebuie sa aiba schiurile traditionale cu forma twintip? R: In mod obisnuit ar trebuie 5-10cm mai lungi in cazul schiului rockered.
  2. Ma intereseaza gramele pe langa kg sau inaltimea stancii de pe care sar? R: Cu cat schiezi mai agresiv, cu atat iti trebuie un schiu mai lung.
  3. Daca am dubii ca nu stiu ce lungime sa aleg? R: Ia-o pe aia mai mare!

  Rockerul nu este la fel la toate schiurile. Fiecare schiu de acest fel de la Black Diamond are o lungime a rockerului specifica si o lungime efectiva asemenea, lucruri care afecteaza alegerea voastra. Ca o referinta puteti consulta tabelul de mai jos:

  NOTA: Justice are mai putin rocker decat mai ingustul Zealot din cauza varfului care este mai flexibil si suplineste lipsa unui rocker mai mare ptr Justice.

  Rockered Ski Size Running Length
  Megawatt 188 cm 127.7 cm
  Megawatt 178 cm 121 cm
  Justice 185 cm 143 cm
  Justice 175 cm 135.2 cm
  Zealot 192 cm 154.1 cm
  Zealot 182 cm 141.4 cm


  Traditional Ski Size Running Length
  Verdict 190 cm 162.3 cm
  Verdict 180 cm 152 cm
  Verdict 170 cm 142.4 cm


  Sursa: blackdiamondequipment.com
  Acest articol a fot publicat Ón original Ón subiectul forumului: Cum Este Afectata Lungimea Schiului De Tehnologia Rocker? deschis de popika Afișează post original
  SEO by vBSEO