• Alege-ti ochelarii de schi

  De ochelarii de schi depinde confortul si siguranta dumneavoastra. Ziua dumneavoastra de schi va fi mult mai placuta daca aveti ochelarii de schi potriviti, in functie de stilul in care schiati si conditiile meteorologice.

  Ce ar trebui sa urmariti atunci cand cumparati o pereche de ochelari? Ar fi cam trei categorii : lentila, rama si cel mai important cum se potrivesc pe fata.

  Cum ar trebui sa va vina noi ochelarii de schi?

  Ar trebui sa alegeti o pereche de ochelari de schi la fel ca si cum v-ati alege o pereche de pantofi, potrivirea lor este foarte importanta!
  Buretele de pe marginea ochelarilor ar trebui sa fie lipit de fata, pe toata lungimea ramei, dar totodata sa nu existe zone cu presiune mare. Nu trebuie sa existe spatii libere intre burete si fata deoarece pe acolo va intra aer care va va face sa lacrimati in timp ce schiati. Ochelarii de schi ar trebui sa fie probati cu casca pe care o folositi sau o veti cumpara, astfel veti vedea daca sunt compatibili. Ochelarii nu trebuie sa fie in nici un fel tensionati pentru a se fixa pe fata, atunci cand aveti casca. In cazul in care purtati ochelari de vedere trebuie sa aveti in vedere ca ei trebuie sa incapa in ochelarii de schi. Pentru pretentiosi se pot face ochelari la comanda cu lentila cu dioptrii.  Cum ar trebui sa fie rama?

  Materialul din care este construita rama ochelarilor trebuie sa fie unul flexibil, pentru a se mula cat mai bine pe fata.
  Asigurati-va ca ochelarii pe care ii cumparati au aerisiri. Aerisirile sunt niste goluri in rama care sunt acoperite cu burete. Prin acestea circula aer ceea ce va pastra o persiune egala cu cea de afara, va elimina transpiratia. Ochelarii vor ramane neaburiti indiferent de altitudinea la care schiati.  Cum ar trebui sa fie lentila ochelarilor?
  Orientati-va spre ochelari care au lentila dubla. Sunt cei mai buni deoarece creaza o bariera termica si nu se vor aburii. Vidul usor dintre cele 2 lentile nu va lasa lentilele sa se abureasca si nici sa distorsioneze imaginea in functie de altitudine.
  Lentilele din policarbonati sunt cele mai durabile.
  Lentilele cilindrice sunt foarte populare. Sunt cele mai bune la raportul pret/calitate.
  Lentilele sferice sunt foarte clare.

  Lentilele oglinda nu afecteaza culoarea la care va uitati.  Lentilele albe sunt foarte bune in conditii de ninsoare sau cu vizibilitate redusa (noaptea).
  Lentilele galbene sunt foarte bune in conditii de ninsoare sau cu vizibilitate redusa. Cresc contrastul si lumineaza peisajul.
  Lentilele roz maresc contrastul in majoritatea conditiilor meteorologice. Aceste lentile cu oglinda argintie aplicata sunt ideali pentru aproape orice conditii meteorologice.
  Lentilele portocalii de asemenea maresc contrastul si sunt foarte buni in zilele cu soare puternic.
  Lentilele modulate se schimba in functie de lumina.

  Sfaturi

  Transporta ochelarii tot timpul in husa in care i-ai cumparat.
  Curata lentila numai cu apa, fara detergent si sterge numai cu un material fin.
  Nu sterge niciodata lentila pe partea din interior pentru ca s-ar putea sa fie tratata anti-fog. In cazul in care intra zapada inauntru scutura-i, pune-i din nou pe fata si continua-ti tura.
  Acest articol a fot publicat Ón original Ón subiectul forumului: Alege-ti ochelarii de schi deschis de rares Afișează post original


  Comentarii 1
  1. Avatarul lui buzasparta
   bun articolul.eu ii sterg cu saculetul in care au venit.
   buzasparta  SEO by vBSEO