• Cum alegi o pereche de manusi pentru schi

  Manusile de schi sunt un accesoriu important in garderoba schiorului, doar daca vrei sa ai mainile inghetate, acestea pot fi privite ca ceva neimportant. O pereche de manusi potrivite va vor face ziua de schi mult mai frumoasa.

  Cum potrivim o pereche de manusi
  Manusile pe care le veti achizitiona nu trebuie sa fie fixe pe mana, decat doar in cazul in care aveti de gand sa cumparati si o pereche de supramanusi. Daca vor fi fixe si nu veti avea supra manusi in zilele geroase de schi va vor ingheta degetele. Manusile nu trebuie sa fie nici prea largi, pentru ca de asemenea va va fi frig si vor fi incomode la prinderea betelor.  Materialul din care este construita manusa ar trebui sa fie rezistent la uzura si impermeabil. Totusi acesta ar trebui sa fie destul de moale pentru a putea misca incheieturile mainii usor si destul de dur in anumite zone pentru a proteja zonele sensibile ale mainii, la accidentari. Partea din interior a manusii ar trebui sa fie din polar sau alt marerial termoizolator, fin la atingere. Izolatia nu trebie sa fie prea groasa pentru ca altfel va va limita miscarile, iar in zilele calduroase va va fi foarte cald si veti transpira.

  Palma trebuie sa fie dintru-un material foarte rezistent la uzura, mult mai rezistent decat cel folosit pentru partea de deasupra mainii. In general se foloseste pielea si diferite tipuri de polimeri. Materialul din palma trebuie sa fie aderent si bine cusut, lipit de manusa. Este recomandat sa va orientati spre niste manusi care au partea palmara a tuturor degetelor imbracata in acesta piele, polimer.  Cei care sunt freerideri ar trebui sa isi achizitioneze niste manusi care sunt mai inalte, adica unele care ajung pana la jumatatea antebratului, asta pentru a evita patrunderea zapezii in manusa. Acest tip de manusi sunt folosite si de snowborderi.  Evitati sa cumaparati manusi cu 2 degete, chiar daca sunt calduroase este destul de incomod sa le scoti de fiecare data cand vrei sa cauti ceva in rucsac sau sa raspunzi la telefon.

  Cele mai bune manusi vin de la companiile LEKI, REUSCH, LEVEL, ROSSIGNOL.

  sursa : skivirus.com
  Acest articol a fot publicat Ón original Ón subiectul forumului: Cum alegi o pereche de manusi pentru schi deschis de rares Afișează post original


  Comentarii 1
  1. Avatarul lui Livia
   Am avut eu o pereche de manusi Reusch...le recomand din toata inima...sunt nemuritoare!
   Livia  SEO by vBSEO