• Zardoz, NOT wax!

  Schiul si snowboardul s-au dovedit a fi sporturi destul de scumpe, iar echipamentele costa si ele o mica avere. Avand in vedere ca aceste sporturi castiga in fiecare an din ce in ce mai multi practicanti de toata varstele, s-au pus si probleme ca “din banii de alocatie pe doua luni imi iau o pereche de manusi” sau “din pensia de luna asta imi iau o caciula” si atunci lumea se intreaba ce pot face sa isi ingrijeasca mai bine echipamentele astfel incat durata de viata sa fie mai mare. Pe langa clasicul tratament de reparat-cantuit-ceruit, va prezentam o solutie la indemana oricui si cu costuri reduse.

  NOTwax este un lubrifiant lichid pe baza de Teflon (made by Du Pont). Aplicarea este simpla: se da pe talpa schiurilor sau snowboardului si gata pentru orice conditii de zapada si temperatura. O aplicare are o eficienta de 1 pana la 3 zile in functie de cat de mult se foloseste echipamentul.

  Beneficiile de care ne bucura NOTwax sunt:

  · se aplica usor de catre oricine, indiferent de varsta;

  · nu necesita cunostiinte sau scule speciale si nu face mizerie;

  · nu necesita o perioada de uscare sau alti timpi morti;

  · poate fi aplicat oriunde, atat acasa, cat si pe partie;

  · folosit in combinatie cu ceara traditionala, NOTwax mareste plaja de temperatura sau durata cerii aplicate anterior;

  · aluncare fara efort pe pante mai putin inclinate;

  · ofera o alunecare constanta in cazul schimbarii tipului de zapada;

  · impiedica lipirea zapezii de talpa in cazul zapezii ude;

  · minimizeaza uzura talpii si prelungeste durata de viata a echipamentului;

  · costuri mai mici decat in cazul cerii “rub on” sau cerii aplicate la cald;

  · ecologic, non-toxic si fara miros;

  NotWax este un fluoropolimer creat de Du Pont Krytox special pentru Zardoz Inc Usa. Acest lubrifiant este genereaza cu pana la 35 % mai putina frictiune decat ceara obisnuita. Cum spuneam si mai sus, se poate folosi si impreuna cu ceara clasica aplicata deasupra acesteia, marindu-i durata de utilizare si proprietatile. Un concept 'userfriendly' de ultima ora cu o aplicare la fel de ‘userfriendly’.

  Principiul de functionare este unul logic si trebuie inteles privind lucrurile la o microscara. Materialele din care sunt facute talpile skiurilor si snowboardurilor sunt poroase la nivel molecular. Ceara inchide acesti pori doar superficial in grosimi de microni. Zardoz are o densitate foarte scazuta ceea ce-i permite sa fie absorbit in cantitate mare de talpa prin atractie capilara exact cum un burete absoarbe apa. La contactul cu zapada talpa elibereaza treptat acest lichid care formeaza o pelicula extrem de alunecoasa. O diferenta notabila se poate observa imediat mai ales in zapada umeda si pe suprafetele plane unde pentru boarderi e un adevarat chin sa alunece. Contine si o substanta anticoroziva ' Rustblock ' care odata aplicata la finalul partidei de ski/snowboard impiedica aparitia ruginirii canturilor. Produsul se comercializeaza sub forma de cutiuta de plastic de marimea unui puc de hochei, usor de tinut in buzunar, care contine o sticluta cu 15 g de NotWax suficient pentru peste 15 aplicari(a month's worth pentru un schior avid!) si un burete aplicator sau sub forma de servetele umede imbibate cu NotWax care trateaza 1 placa de Snowboard sau 2 perechi de skiuri.

  Nu vrem sa spunem ca face minuni, dar cel putin aduce o imbunatatire vizibila. Cei care au folosit asa ceva pana acum au fost multumiti, mentionand ca durata minima de folosire dupa o aplicare este de 1 zi si asta in cazul zapezii inghetate si a ghetii, despre care toata lumea stie ca “musca” din talpa schiului.

  In cazul in care va intereseaza produsele Zardoz puteti vedea niste preturi aici : http://www.skivirus.com/de-vanzare/4...oz-notwax.html

  La prima zapada vom reveni cu niste review-uri cuprinzatoare
  Acest articol a fot publicat Ón original Ón subiectul forumului: Zardoz, NOT wax! deschis de rares Afișează post original
  SEO by vBSEO