• Concurs de slalom paralel la Arena Platos

  Aflat la a treia ediţie, cel mai puternic concurs al sezonului revine şi sâmbătă, 10 ianuarie 2015, are loc concursul de slalom paralel organizat de complexul de schi şi snowboard Arena Platoş.


  La ultimele două ediţii, Martin Freinademetz şi Andy Fazekas şi-au disputat spectaculos finala la categoria snowboard, cei doi hotărând anul acesta să facă loc şi altor snowboarderi care aspiră la o carieră profesionistă.

  Nu vrem să vă intimidăm, ci să vă motivăm: victoria la categoria schi va fi aprig disputată. Anda Curuță, la feminin, și Dan Lașiță și Alin Găvozdea, la masculin, se anunță drept principali favoriți la podium în această competiție. Anda Curuţă a fost de opt ori componentă a lotului național de schi. Are 13 medalii de aur la naționalele de Slalom și Super G, a câștigat Campionatul Național Universitar din Statele Unite în anul 2001 și a participat la două campionate mondiale, în 1999 la Vail – Colorado și în 2001 la St. Anton – Austria. Dan Lașiță este campion național la Slalom special, vicecampion național la Super G și component al lotului național de schi. Iar Alin Găvozdea a fost unul dintre cei mai buni schiori ai Clubului Sportiv Școlar Șoimii Sibiu. Up for a challenge?


  Concursul se va desfăşura în mai multe manşe, în funcţie de numărul de concurenţi înscrişi. Cele două categorii, schi şi snowboard, sunt împărţite în subcategorii: bărbaţi/femei şi băieţi sub 14 ani/fete sub 14 ani. Înscrierile se pot face în avans la adresa de e-mail concurs@arenaplatos.ro sau în ziua concursului în Apres-Ski, între 09:00 şi 11:00.
  Concurenţii vor coborî în perechi. În sesiunea de calificări, ce începe la ora 12:00, fiecare concurent va face câte două coborâri, timpii se vor cumula, iar cel mai bun rezultat va avansa în semifinale. Finala va avea loc la ora 18:00, pe nocturnă.


  Deci, o să vedem „Skivirus” pe tricourile câştigătorilor? Pe scut sau sub scut! …Adică pe schiuri sau sub schiuri!  UPDATE

  În ciuda vremii nefavorabile, cu vânt, ceaţă şi frig, bravii concurenţi nu s-au lăsat intimidaţi şi au arătat ce pot, iar rezultatele sunt următoarele:


  SNOWBOARD FETE
  1.Cherecheș Luana, Sibiu
  2.Brad Ruxandra, Sibiu
  3.Groza Anastasia, Sibiu


  SNOWBOARD BĂIEȚI
  1. Popa Silviu, Sibiu


  SNOWBOARD BĂRBAȚI
  1.Trâmbițaș Vlad, Sibiu
  2.Popa Ștefan, Sibiu
  3.Czirjak Attila, Cluj Napoca


  SCHI FETE
  1. Trifu Leona, Sibiu
  2. Fuchs Alessia, Sibiu
  3. Stoica Maria, Turda


  SCHI BĂIEȚI
  1. Salanta Andrei, Cluj Napoca
  2. Vecerdea Sasha Victor, Sibiu
  3. Demian Luca, Cluj Napoca


  SCHI FEMEI
  1. Trifu Lea, Sibiu
  2. Curuță Anda, Sibiu
  3. Muller Renata, Cluj Napoca


  SCHI BĂRBAȚI
  1. Lașiță Dan, Sibiu
  2. Cârceag Andrei, Sibiu
  3. Trâmbițaș Vlad, Sibiu

  Şi Skivirus a avut un reprezentant în concurs, timid de felul lui, john_dude, care tace şi face. Ne bucurăm nespus şi îl felicităm. Pe schiuri am zis, pe schiuri a venit!

  Şi câteva poze din concurs:


  yostib, Posho and Dragonfire like this.


  Comentarii 5
  1. Avatarul lui Dragonfire
   Mare parte din noi, gramada de amatori, ramanem doar virusati. La loc pe podium pot visa doar cei care au facut schi de performanta la cluburi. Daca dintre ei sunt si membrii pe acest site, cu atat mai bine, cresc sperantele sa vedem si tricouri branduite pe piramida. Ar fi tare fain !
   Dragonfire
  1. Avatarul lui Draga Ralu
   Vreau să văd/citesc motivaţie )))
   Draga Ralu
  1. Avatarul lui yostib
   Rezultate si ceva poze sau filmulete primim?
   yostib
  1. Avatarul lui Draga Ralu
   Îl invităm pe john_dude să ne spună nişte impresii
   Draga Ralu
  1. Avatarul lui john_dude
   Salut!Cum m-ati "descoperit" voi, ochi de vulturi ce sunteti! Ce sa va spun, povestea e urmatoarea: de sezonul acesta, in vacante si weekenduri imbin utilul cu placutul la Arena Platos, si cum in ziua concursului nu parea ca va fi o zi aglomerata, am decis cu un alt coleg sa ne inscriem si noi la concursul din ograda. Personal le numar pe degetele de la o mana pe cele la care am participat. In urma trecerii prin cele doua manse initiale si a urmatoarelor doua de paralel, concluzia in ceea ce ma priveste e clara: habar n-am sa ma dau, prin porti! Nu stiu cand sa initiez virajul, cand sa ies, ca sa nu mai vorbesc de aerodinamica pe sectiunile de alunecare; era sa ma opreasca vantul de mai multe ori, pe plat. Nu mi-am gasit ritmul nici macar pentru 2-3 viraje. In schimb, dracusorii astia de copii sunt minunati, zici ca au turbosuflante, asa aluneca. Sa nu mai vorbesc de Anda, Lasita si restul. Asa ca, daca vrei sa te feresti de cacao la un astfel de concurs, atunci:- antreneaza-te in porti inainte- renunta cel putin la geaca in timpul cursei (daca n-ai echipament de concurs, atunci cu cat te apropii doar de boxeri, cu atat mai bine)- foloseste ceara (chiar si o lumanare si o rugaciune pot ajuta)- roaga-te sa bata vantul din spate la tine, si din fata la adversari.In rest, haideti sa ne bucuram de spectacol si sa-i dam cezarului ce e al cezarului.Va salut!
   john_dude  SEO by vBSEO