• SWATCH SKIERS CUP 2015

  ANUNȚAREA COMPONENȚILOR ECHIPELOR


  Începe cea de-a cincea ediţie a Swatch Skiers Cup, organizată între 21 şi 27 februarie 2015, bătălia intercontinentală dintre echipele reprezentante ale celor două continente: Europa și America.

  Dacă vă amintiți cronica de sezonul trecut, scorul a devenit foarte strâns 2-2, echipa Americilor trebuind să îşi apere titlul câştigat în 2014. Echipa prezentată este puternică şi versatilă, ca de obicei, schiorii veterani luptând cot la cot cu nou-veniţii. Cheia câştigării Swatch Skiers Cup nu e suma talentelor individuale, ci combinaţia perfectă de aptitudini de freeride şi freestyle, spirit de echipă şi consecvenţă.  Căpitanul veteran Julien Regnier (Franţa) se bucură să îl aibă din nou în echipa Europei pe Richard Permin (Franţa), după succesul pe care acesta l-a obţinut cu „Days of My Youth”, lansat de Matchstick Productions în 2014, şi după explozia pe care a produs-o pe scena europeană. Markus Eder (Italia) a apărut şi el în acest film şi revine în echipă, după ce iarna trecută s-a concentrat asupra Olimpiadei. Echipa Europei se mai poate baza pe experienţa freeriderului de top Sverre Liliequist (Suedia), cofondator al Skiers Cup şi fost căpitan al echipei. Aerul proaspăt e adus de debutantul Sven Kueenie (Germania). Creativul şi multitalentatul Fabien Maierhofer (Franţa) a revenit şi el, alături de Sam Favret (Franţa), născut la Chamonix.Cei doi vor completa Filiera Franceză. Ultimii doi schiori care completează cea mai puternică echipă de până acum a Europei sunt austriacul Fabio Studerand, din Zermatt, şi Samuel Anthamatten (Elveţia), ghidul-şef de anul trecut.
  Echipa Americilor, condusă de eroul Seth Morrison (SUA), reprimeşte în rândurile ei nume mari: Sage Cattabriga-Alosa (SUA), de trei ori câştigător al premiului „Best Male Performance” acordat de Powder Magazine, „schiorul tăcut” Callum Pettit (Canada), jucăuşul Cody Townsend (SUA), câştigător al premiului iF3, şi supersportivul Rory Bushfield (Canada). Deşi sunt debutanţi la Swatch Skiers Cup, ceilalţi membri ai echipei Americilor sunt nume cunoscute datorită rolurilor în filme importante: Dana Flahr (Canada), Andy Mahre (SUA), Logan Pehota (Canada) şi, nu în ultimul rând, Tanner Rainville (SUA). Sunt un amestec promiţător şi echilibrat de oameni cu experienţă la Skiers Cup şi de debutanţi la acest concurs.

  Ca să obțină superlativul The Best, suedezii Svere Liliequist şi Kaj Zackrisson au pornit Swatch Skiers Cup urmărind să aducă în același loc cei mai buni rideri din lume o dată pe an, pentru a-şi împărtăşi pasiunea într-o competiţie amicală, dar inovatoare între continente. De la prima ediţie, din 2011, organizată la Valle Nevado, în Chile, evenimentul a sporit în popularitate şi a devenit un concurs de freeskiing plin de imaginaţie şi una dintre cele mai importante scene pentru schiori de renume mondial, din medii diferite. Cum spunea Zackrisson: „Skiers Cup funcţionează pentru că acest mediu atrage în continuare cei mai buni schiori, indiferent de unde vin”.


  Noi suntem nerăbdători să vină zăpada, dar în același timp asteptăm cu nerăbdare și începerea competiției, care cu siguranță ne va ține cu sufletul la gură și de această dată, mai ales după ce, în ediția trecută, natura a fost cea care a dat planurile organizatorilor peste cap și a încheiat prematur competiția, desemnând câştigătoare echipa Americilor, care avea un avantaj de două puncte.

  Let the games begin... soon!
  Comentarii 3
  1. Avatarul lui alex_ika
   Pana vine popika cu rezumatul intrecerii scris frumos, putem spune ca anul asta a castigat Team Europe. 20-16. Cu un punct hotarator luat pentru Team Europe de Loic Collomb-Patton la Big Mountain: O super-intrecere cu niste super-schiori.
   alex_ika
  1. Avatarul lui Draga Ralu
   Zicea cineva mai demult că îi place cum se autoinformează comunitatea noastră Nu pot să nu admir şi eu asta.
   Mulţumim, alex_ika de update!
   Draga Ralu
  1. Avatarul lui alex_ika
   Citat Postat în original de Draga Ralu Vezi post
   Zicea cineva mai demult că îi place cum se autoinformează comunitatea noastră Nu pot să nu admir şi eu asta.
   Mulţumim, alex_ika de update!
   Cu mare placere Dragă Ralu .

   Stiu ca popika scrie mai frumos ca mine, dar nu m-am putut abtine dupa ce am vazut filmulete rezumat de la intreceri (atat Backcountry slopestyle cat si Big Mountain).
   alex_ika  SEO by vBSEO