Citat:
În prealabil postat de john_dude
...mi-a telefonat un amic sa urcam sambata trecuta si normal ca...n-am refuzat; am urcat cu telecabina si de acolo, pe "saua doamnei" pe scarite si pe urmele skiurilor de tura (nu era nevoie de rachete); fantastica zi, zapada, soare...
...am coborat apoi spre cascada, iar de la pilonul 1, am facut pauza gandindu-ne daca ne bagam pe scoc (unde era pericolul cel mai mare, fiind un strat de zapada peste gheata), ori o luam ca oamenii normali pe drum; am vazut din telecabina la urcare ca mai coborau si altii...
...ne-am bagat pe scoc si...am reusit performanta de a cobora cu o avalansa pana jos; rezultatul? noi teferi (doar zgarieturi), skiurile, betele, aparatul foto pierdut; dupa o ora jumate de cautari ne-am ales cu aparatul foto (minune-era deasupra), toate betele si cate 1 ski de caciula  )
...asa ca daca din voi gasiti careva perechile (un Atomic si un Rossignol) - recunoastere profunda...
|
Acum ceva vreme (vreo 20 de ani) legaturile aveau o curea care se prindea de picior, si daca iti sareau doagele, ramaneau legate de tine. Incercati asta si veti ramane si cu schiurile. In cazul avalansei... sun si puncte pro si puncte contra... Eu recomand totusi asigurarea schiului de picior. Am cazut pe Hornul Mare, in Bucegi, si apoi a cazut zapada peste mine si mi-a fost utila, insa mi-a laut cam 20 de minute sa ma eliberez.
Ma bag si eu la Balea! Si mai vin si cu inca un prieten, boarder. Cunoastem zona, sper sa fim de ajutor! In general, eu las balea dupa ce trece Malinul... asta daca ma prinde prin tara...